Kultuurikeskuse rõdusaal muutub maailmakohvikuks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maailmakohvik: HISPAANIA ja PORTUGAL Ana Alcalá Cabrera (23), Diana Amaral (24), UNGARI Orsolya Jancsovics (18). Tamás Szőllősi (26). SAKSAMAA Jutta Blum (19), GRUUSIA Irakli Toklikishvili (24), Mirian Chankvetadze (26).
Maailmakohvik: HISPAANIA ja PORTUGAL Ana Alcalá Cabrera (23), Diana Amaral (24), UNGARI Orsolya Jancsovics (18). Tamás Szőllősi (26). SAKSAMAA Jutta Blum (19), GRUUSIA Irakli Toklikishvili (24), Mirian Chankvetadze (26).

Sel reedel, 14. märtsil kell 16-19, on Haapsalu kultuurikeskus erinevatest riikidest pärit seltskonna ja rahvusvaheliste kogemuste päralt. Kohal on 9 Euroopa vabatahtliku teenistuse (EVT) vabatahtlikku, kes pärit viiest erinevast riigist: Gruusia, Saksamaa, Ungari, Hispaania ja Portugal.

Lisaks maailmakohvikule kasutatakse Elava raamatukogu formaati, mis on sarnane päris raamatukoguga, ainult et laenutatavateks raamatuteks on inimesed.

Välismaalaste kõrval on maailmakohviku kõneisikuteks ning elava raamatukogu raamatuteks kümmekond eestlast, kel põnev rahvusvaheline taust.

Näiteks Jahta pidaja Liina Meerits, kes on töötanud Küprose 6-tärni hotellis ülemteenrina, Inglismaal luksushotellis ning seilanud 7 aastat maailma meresid Royal Caribbean kruiisilaevadel klienditeenindusjuhina. Rannarootsi keskuse juhataja Kätlin Sasse, kel Ameerikas raamatute müümise kogemus. Saksamaal õppinud ja Taanis praktikal olnud Lääne Maavalitsuse ruumiline planeerija Liis Moor ja Rootsis õppinud ning end USAs, Hispaanias ja Soomes täiendanud purjetamistreener, rahvusvaheline kohtunik ja mereväe ohvitser Priit Rüütel.

Maailmakohvik on mõeldud kõigile, kes soovivad tulla ja suhelda, avardades seeläbi nii oma silmaringi kui tutvusringkonda. Ürituse raames loodetakse alus panna praktika, töövarju ja vabatahtliku töö tegemise võimaluste loomisele ja vahendamisele. Töökeelteks on eesti ja inglise. Sissepääs on tasuta.

Haapsalu noorte huvikeskuse EVT projekti “Everything is possible!” raames Haapsalusse tulevatest vabatahtlikest pooled saabuvad juba kolmapäeva õhtul. Neljapäeva hommikul on nad Ridala koolis, pealelõunal Haapsalu noorte huvikeskuses ja reedel Läänemaa noorte infomessil Oma Rada, kus esindavad Erasmus+ programmi.

Ettevõtmise korraldajaks on MTÜ Unistuste Vabrik. Kaasa aitavad Haapsalu noorte huvikeskus, Kodukant Läänemaa ja Läänemaa vabatahtlike keskus. Õla panevad alla Siseministeerium, Euroopa Noored Achimedes ning Europe Direct.

Kristi Märk

Lisainfo ning pildimaterjal on leitavad siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ltnodvmf
10 aastat tagasi

Apple many distress having my personal paws and they are ideal for errands, searching, having my own toes style. I even need my spouse enslaved by ltnodvmf http://adf.ly/6249830/banner/ltnodvmf.smskeys.com at this point.

Galerii: Maailmakohvik Haapsalu kultuurikeskuse rõdudsaalis | Lääne Elu
10 aastat tagasi

[…] on kella seitsmeni õhtul Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaal Maailmakohviku päralt. Lisaks maailma näinud eestlastele on kohvikus Euroopa vabatahtliku teenistuse […]