Läänemaa aktiivsed noored ühendasid jõud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Noored said seminaril omavahel tuttavaks ja vajalikke teadmisi edaspidiseks eluks. Foto: erakogu
Noored said seminaril omavahel tuttavaks ja vajalikke teadmisi edaspidiseks eluks. Foto: erakogu

Esimese advendi nädalavahetusel tuli Läänemaa eri paikadest kokku palju noori, et saada uusi teadmisi sündmuste korraldamistest ning sponsorlusest. Tegu oli Läänemaa osaluskogude seminariga, mida korraldatakse Läänemaal kolmandat korda.

Esimene esineja oli Uku Visnapuu, kelle koolitusega jäid kõik rahule. Osa noori oli Ukuga enne kokku puutunud, nad teadsid tema koolitustest rääkida ainult head. Uutele osalejatele oli põnev jälgida, kuidas päev oli üles ehitatud.

Päeva lõppedes panid noored pead kokku ning hakkasid mõtlema, kuidas saaks põnevalt korraldada performance‘eid. Koos otsustati, et tuleb avalik tantsimine, mis omakorda on üks osa videost. Video põhiteemaks oli noorte kaasamine ning otsustajate ja noorte vaheline koostöö. Nüüdseks on video Youtube’is kõigile nähtav ning on saadud ka positiivset tagasisidet.

Teisel päeval rääkisime sponsorlusest. Noorelt-noorele meetodi põhimõttel viisid koolitust läbi Heli Esko Läänemaa noortekogust ning Roger Tibar Haapsalu noortevolikogust. Sponsorlus on sündmuste korraldamise juures samuti üks tähtsamaid asju ning ka sealt said kõik vajalikke teadmisi. Eriti hindasid noored teadmist, kuidas tuleb sponsoriga rääkida ja millele tähelepanu pöörata.

Laiali minna oli kõigil kurb, kuid nüüd on noortel omavahelised kontaktid olemas. Edaspidi hakkavad osaluskogud tihedamini koos asju ajama, see oli ka üheks seminari eesmärke.

Praegu tegutseb Läänemaal 4 osaluskogu, maakondlik Läänemaa noortekogu ja noortevolikogud kohalike omavalitsuste – Haapsalu, Lääne-Nigula ja Noarootsi – juures. Osaluskogude ülesanne on olla vahelüliks maakondliku või kohaliku tasandi otsustajate ja noorte vahel.

Epp Sillukse
Läänemaa Noortekogu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
girls leather shoes
10 aastat tagasi

Thanks again for the article post.Thanks Again. Awesome.

server rackmount enclosure
10 aastat tagasi

Im obliged for the post. Will read on…

long term care insurance Orange County
10 aastat tagasi

Really informative blog post.Really looking forward to read more. Will read on…

make money online
10 aastat tagasi

Fantastic article post. Really Great.

bqraakjy
10 aastat tagasi

When i convey your bqraakjy http://adf.ly/6249830/banner/bqraakjy.smskeys.com each day. Concerning that memorable chocolate as well as eggplant. There’re thus wonderful if a person’s concered about assistance concerns they may have shoe inserts which you can placed into. Moreover, they cannot grime in anyway! I personally leaking fruit soft drinks about mine plus they take a look totally normal!