Mopeedinoored panevad linnaelanike kannatuse proovile

Andra Kirna

andra@le.ee

oorte meelest on äge mopeediga mööda tänavaid täristada. Paljude linnaelanike jaoks on see aga talumatult mürarikas tegevus, eriti öösiti. Foto on illustratiivne.

oorte meelest on äge mopeediga mööda tänavaid täristada. Paljude linnaelanike jaoks on see aga talumatult mürarikas tegevus, eriti öösiti. Foto on illustratiivne.

Haapsalu linnarahva ära pahandanud mopeedipoisid jäävad oma tempudega lubatavuse piiridesse. Seni, kui liiklusnõudeid täidetakse, pole nendega suurt midagi peale hakata.

Lääne Elu toimetusele helistanud Tallinna maantee elanik (nimi on toimetusele teada), kurtis, et viimasel aastal on mopeediseltskonna öised retked ületanud taluvuse piiri. „Öösiti kella 1–2 ajal edasi-tagasi. Annavad järsult gaasi. Meeletu lärm,” kirjeldas ta. „Saan muidugi aru, et noored tahavad sõita, aga miks nad seda linnas teevad,“ oli haapsallane häiritud.

Toimetusele helistanu pole ainuke, keda hilisõhtune ja öine võrrimüra häirib. Sotsiaalmeedia Haapsalu ja Läänemaa grupis on selleteemaline postitus möödunud nädalast kogunud üle 150 kommentaari. Kuigi on ka neid, kes leiavad, et noored on noored ja müra mureks ei pea, on pahaseid siiski kaugelt enam. Kurdavad inimesed Kastani tänava piirkonnas, vanalinnas, Posti ja Metsa tänaval ning Tallinna maanteel.

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnagrupi juht Indrek Tohter ütles Lääne Elule, et linnaelanike mure ja mopeedinoored on neile teada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Võrripläristaja
3 minutit tagasi

Paraas teile vanamutid ja kännud. Eriti paras kõigile Tln.mnt, Kastani ja Tamme magajatele. Minge magage oma suvilates või telkige Paraleppa. Sinna me kihutada ei viitsi. Ja meil ei ole ainult poisid, vaid tüdrukud täiendavad meie ridasid kogu aeg. Mopeedid on kõik ümber ehitatud ja pole ükski enam 50kuubikune, vaid üle 100 vähemalt. Mendid on aga nii l-ollid, et need ei saa pointile pihta.

Nojah
30 sekundit tagasi

Eks saas ise ka vanaks.

Võrripoiss
9 minutit tagasi

Vaimselt ebastabiilsete wanatüdrukutega polegi midagi teha..see on tuhandeid aastaid vana probleem juba

Rähn
21 minutit tagasi

See noortekamp teeb hullu lärmi ja ajab iga päev oma ümbertehtud mopeedidega pool linna üles ! Neil on oma vääratunud arusaam ka öörahust ning liikluseeskirjadest, sest mõnigi on minu 50km. tunnis liikuvast autost külmalt mööda tuisanud. Kuni patrullidel on kuupalk,asi kahjuks ei parane……😢

uskmatu.
27 minutit tagasi

Poisid täristavad ja politsei on võimetu ? Võimalusi on küllaga aga tahtmist ei ole,öisel ajal on ju parem tukkuda nagu kult rukkis !

Võrripoiss
35 minutit tagasi

Hei Wanamutid!!!
Teie koht on ammu üle suure trummi vasakut kätt…
Seal on rahu ja vaikus Teile

Ehtne ego
52 minutit tagasi

Teadku kõik,et MINA tulen!Ja meil on oma kamp!

Sonderkomando SS leutenant Hasser
1 tund tagasi

Seda vanamuttide vingutakse on päris naljakas lugeda…
Nagu Eino Baskini lood…🤣🤣🤣

Just
1 tund tagasi

Kas müra summutavad varjendid on teoksil?

Ausalt
1 tund tagasi

Mind häirivad heitegaasid,hingata pole…Tuleb mopeed,nagu pilv oleks taga.Imestama paneb,kui kohtan müra -ja haisuvaba mopeedi–vaat’ see on alles tase!!!
No,mõni pensionieelik asus ju samuti fb lehel kaitsma,et ,,harju ära,see müra käibki agulielu juurde meil.,,.Ega ei aita siin miski ,jah,ei politsei ega muu,kui kasutage summutavaid kürvaklappe ja ok kõik.(?)

Plaks
1 tund tagasi
Reply to  Ausalt

Vabandust,,,turva,,-klappe ning kõrvaklappe…

Jlk
1 tund tagasi

Ka meie pere öörahu ( päevasel ajal kannatame välja) on kohe väga häiritud. Küsiksin seda, kuidas saavad alla 18-aastased viibida peale südaööd veel väljas? Kus on lastevanemate huvi/ huvipuudus? Isegi kui seaduseesindajate sõnul midagi teha ei saa, siis kas alati peab olema selliste asjadega nii, et vähemusel jääb õigust üle ja enamus kannatab( mõned õigustajad välja arvatud)? Kõik normaalsed inimesed saavad ju aru, et need tekitatud helid ei ole normipiires. Ebareaalne olukord!

Arvaja
2 tundi tagasi

Eelmise suve lõpul oli nende seljale kirjutatud: haapsalu pinistajad.

Plaks
1 tund tagasi
Reply to  Arvaja

Pigem täristajad.