Laupäeval esietendub kogupere suvelavastus „Oskar ja asjad”

Lääne Elu

info@le.ee

„Oskar ja asjad”. Foto: Laura Eichhorst
„Oskar ja asjad”. Foto: Laura Eichhorst

Iloni Imedemaal, esietendub 8. juulil kogupere suvelavastus „Oskar ja asjad,“ mis ilmub lavalaudadele esimest korda. Samanimeline raamat ilmus 2015. aastal, kuid näidendiks kirjutas Krista Kumberg teose spetsiaalselt Haapsalu noorte huvikeskuse draamaringi- ja loovtantsu õpilaste jaoks. Lavastuses teeb vanaema rollis kaasa Tallinna Linnateatri näitleja Epp Eespäev.

„Oskar ja asjad“ on lugu ühest väikesest poisist Oskarist, kes peab pika suvevaheaja veetma vanaema juures ilma maailma parima meelelahutaja – nutitelefonita. Suur igavlemine viib aga Oskari huvitavasse fantaasiamaailma, kus üks puutükk võib olla telefon ja veel selline, millega saab helistada vanaema asjadele. Nii saamegi loos tuttavaks erinevate esemete hingeeluga. Suvi vanaema juures võib olla tõeliselt seiklusrikas ja põnev ka nutitelefonita, kui saad elada asjade uskumatute lugude keskel, olla nende abistaja, reisikorraldaja või lihtsalt kuulaja.

Lavastaja Anne Suislepa sõnul kipub nutiseadmete tõttu kaduma oskus mängida päris mänge. „Lapsi tuleks siiski julgustada mängima ning vahel võib just pealesunnitud igavus ja eemaldumine virtuaalmaailmast käivitada nende fantaasia ja muuta nad loovamaks.“

„Oskar ja asjad“ lugu jõudis lavastajani aga läbi juhuste: „Abikaasa luges kõigepealt lastele seda lugu pikalt unejutuks ning mõni aeg hiljem kuulsin katkendit ka etluskonkursil. Võtsin seda märgina, et just selle loo võiks tuua lavale.“

Loo autor on Andrus Kivirähk, dramatiseerija Krista Kumberg, kunstnik: Triin Reemann, koreograafia autorid etendajad ja Kärt Tõnisson ning helilooja Arno Suislep. Mängivad Oskar – Tõru Kannimäe, vanaema – Epp Eespäev (Tallinna Linnateater) ja teistes olulistes osades Lilia Viiret, Uku Suislep, Jarek Mandre, Elsa Johanna Talvistu, Grete Edasi, Laura Eichhorst, Frida Mei Kokk, Marii Marleen Jõudvald, Ööle Lilleorg. Etendus on sobilik alates eelkooliealistest kuni vanavanemateni ning kestab ilma vaheajata 1 tund. Etendused toimuvad 8. – 30. juulini Haapsalus, Iloni Imedemaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments