Novembris tähistatakse Eestis toidukunstikuud. ETV2 näitab sel puhul väärtfilme kõigest, mis toiduga seotud – alates valmistamisest ja lõpetades eri riikide toidukultuuridega ning sealsete kokkade ja nende elustiili esitlemisega.
Toidukunst (Culinary Arts) on lihtsalt öeldes kunst, milles on ühendatud toidu valmistamine, esitlemine ja serveerimine. Lihtsaim viis mõelda toidukunstist on kujutleda end lemmikrestorani laua taha ning imetleda sulle serveeritud toitu kõigi meeltega: kuidas on see taldrikule sätitud, kuidas lõhnab, kuidas maitseb, milline on toidu struktuur. Professionaalse toidukunstniku ülesanne on tagada, et sinu kõik meeled töötaksid ja tajuksid rooga kõige positiivsemal kujul ja sa oleksid tulemusega ülimalt rahul.
Toidukunst algab parima tooraine valikuga – ei ole võimalik saada head tulemust kehvadest koostisosadest. Tipprestoranis jälgib olulise tooraine ostuprotsessi tavaliselt peakokk, olgu tegemist seente, kapsa või kalaga. Järgmisena otsustab tipprestoranis peakokk, missugust rooga neist valmistada, et olemasolevat toorainet võimalikult hästi ja maitsvalt ära kasutada. Teadlik kokk suudab menüüd ko
nn.tipprestoranid, kus tegutsevad nn. tippkokad on mõeldud päeva- ja riigivarastele ning enamus inimestel pole sinna kunagi asja ja selliseid toite oskas teha iga endast lugupidav perenaine kodus oma perele ja külalistele
üks endast lugu pidav perenaine ei peagi tegema sellist toitu, mida on ilus vaadata. Toit peab olema selline, et pott lusikate klõbinal jäägitult puhtaks kraabitakse.
ikka ilus peab lisaks ka olema.
palun mitte propagerida toiduga mängimist ja raiskamist. Toidust meelelahutsue tegemine on üks hullemaid keskonnareostamise põhjuseid üldse.
Toiduga ei mängita – vanaema tarkus .