Kasari koolist bussile saamiseks tuleb sooritada ohtlik teeületus

Madiken

madiken@le.ee

Lääne Elu poole pöördus lugeja, kes on mures, et Kasari silla ja Kirbla vaheline hiljuti uuendatud mustkattega maanteelõik saab algaval kooliaastal Kasari põhikooli lastele ja õpetajatele ohtlikuks.

Kasari põhikooli direktori kohatäitja Maidu Leever kinnitas, et sellise murega on ka tema poole pöördutud.

“Lapsed, kes Kirblas elavad, lähevad mööda kergliiklusteed, aga kes läheb bussiga Lihulasse, näiteks muusikakooli või õpilaskodust nädalavahetuseks koju, peab Lihula-poolsesse bussipeatusse minema, ja sinna on keeruline saada,” sõnas Leever.

Leeveri sõnul on maantee äärde paigaldatud metallpiirded, et autod kraavi ei sõidaks. Maanteel jala liikujale tähendab see aga, et ei saa kihutavate autode eest isegi kraavipervele astuda, tuleb käia autode kõrval.

Pärast lühikest, aga ohtlikku maanteeäärset jalutuskäiku tuleb Lihula poole suunduvate busside peatusesse saamiseks maantee ületada, kuid mingit ülekäigukohta ei ole. Leeveri sõnul on tee ületamine eriti keeruline siis, kui Virtsus on praam sisse tulnud ja autodejada on katkematu.

Kuna suvel avatud uue mustkattega tee on hea kvaliteediga, kipuvad autod seal kihutama.

“Tegelikult mulle ei ole sellest probleemist räägitud, see uus tee alles avati,” sõnas Lihula vallavanem Riho Erismaa. “See on riikliku tähtsusega tee, maanteemamet korraldas projekti ja oleks pidanud neid asju ette nägema.”

Erismaa ütles, et kui Kasari põhikool murega valla poole pöördub, sõidab ta ise liikluskorraldust probleemsel teelõigul üle vaatama ja saab vajadusel teha maanteeametile ettepaneku liikluskorralduse muutmiseks.

Maanteeameti Haapsalu esinduse peaspetsialist Urmas Robam ei osanud reede pärastlõunal olukorda kommenteerida, sest kuulis probleemist samuti esimest korda. “Arutan liikluskorralduse inimesega, mida annaks ette võtta. Märgi saab alati paigaldada, on kõige kiirem variant, hoiatusmärgi näiteks. Kiiruspiiranguid tuleb rohkem kaaluda. Annan teabe edasi, et edasi nuputada,” ütles Robam.

Risti–Virtsu maantee Kasari sillast Kirbla jalakäijate tunnelini jäävat maanteelõiku remonditi tänavu kevadel ja suvel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments