Lutsar: praegused piirangud ei pruugi olla piisavad

Irja Lutsar. Foto: Tartu ülikool
Irja Lutsar. Foto: Tartu ülikool

Sel nädalal kehtima hakanud piirangud ei pruugi olla piisavad, et koroonaviirusega nakatumise kasv peatada ja langusele sundida, ütles valitsuse teadusnõukoja juht Irja Lutsar.

„See ei pruugi praeguses olukorras piisav olla. Kui vaadata, et nakatumise näitajad on praegu iga päev üle tuhande, siis sellest ei pruugi nakatumine kontrolli alla saamiseks piisata. Üle-tuhandeliste nakatumisnäitajatega meie meditsiinisüsteem lihtsalt vastu ei pea,” ütles professor Lutsar teisipäeva hommikul ERR-ile.

Küsimusele, milliseid meetmeid teadusnõukoda valitsusele soovitab, vastas Lutsar, et sisuliselt toetatakse samu piiranguid, mida juba eelmisel nädalal valitsusele soovitati, kuid millest kõiki valitsus ei aktsepteerinud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
3 aastat tagasi

Testimise numbrid on üks suur pettus!
Minge ja lugege mina olen käinud!

LEE
3 aastat tagasi

Kordan eemaldatud kommentaari – Lutsar peaks esiteks ise oma soovitatud meetmeid järgima ja alles siis neid soovitusi juurde andma hakkama.

Jenkem
3 aastat tagasi

Praegu ei tohi enam haige olla, see pole enam tavapärane, gripp on kadunud seal hulgas kõik muud haigused, koroona on tulnud, et jääda ning olla kõigi haiguste ühine nimetaja…

Kas
3 aastat tagasi

Miks kõik seda viirust kardavad, kas pole ennem grippi põdenud?

Maakas
3 aastat tagasi

Mitte ei pruugi vaid ei olegi. Ei saagi olla, sest need piirangud on lausa jaburad. Kas viirus tunneb kella, et söögikohtades on kellaajaline piirang? Kas mask ikka kaitseb, et kaubanduskeskused on täies mahus avatud? Pange kolmeks nädalaks kõik kinni ja saab mingiks ajaks haiglatesse rohkem vabu voodikohti. Viirus kaob tõenäoliselt küll alles siis, kui on enamusest üle käinud.