Galerii: nostalgiapäevad on nagu suur karneval

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 19
Haapsalu nostalgiapäevad. Arvo Tarmula

15. korda peetavad nostalgiapäevad on aasta aastalt järjest suuremaks paisunud.

Laupäevase päeva üks tõmbenumbreid oli vanade autode paraad läbi Haapsalu peatänava. Nostalgiapäevade korraldajate Roman Sultangirejevi ja Eve Merima sõnul pole võimalik öelda kui palju autosid seekordsest paraadist osa võtsid, kuid hinnanguliselt oli neid mullusest kolmandiku võrra rohkem. “Nostalgiapäevade puhul saab numbritest rääkides öelda ainult palju või väga palju,” muigas Merima.

„Tundus, et kõik Moskvitšid olid üle Eesti siia kokku tulnud,” kommenteeris üks pealtnägija. Linnuse juures said iga paraadil osalenud automargi ilusamad esindajad sõita linnuseõuele, et seal pakkuda rahvale võimalust neid lähemalt uudistada. Kes linnuseõue ei mahtunud, sai autod ritta sättida Krahviaias ja sinnagi jagus neid rohkesti.

Kui autod kõrvale jätta, meenutas linnuseõu nõukogudeagset kooperatiivi laata, kus osta sai nii söögi-ja joogipoolist kui ka rõivaid. Kel kodust sobivat ajastutruud kleiti või ülikonda leid ei õnnestunud, sai selle soetada linnuseõues.

Traditsiooniliselt peeti laval maha moedemonstratsioon, kus oma uhket kostüümi oli näitama tulnud samuti varasemast suurem hulk inimesi. Linnavahel ringi käies paistis silma seegi, et järjest rohkem on neid, kes end ajastutruult riidesse panevad. Üks popularsemaid riietusesemeid on kindlasti dressid, kuid tänavatel kohtab ka uhkeid kleite, stiilseid alt laienevaid pükse ja muidugi kõikvõimalikke mundreid.

“Eks need nostalgiapäevad olegi üks suur karneval,” ütles Merima.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
veel
4 aastat tagasi

las inimesed rõõmustava ja tunnevad end hästi.

Õhinapõhine
4 aastat tagasi

enda näitamise ja teiste vaatamise lõbus suvelõpu karneval. Poliitika nägijaile soovitaks prillid eest ära võtta, ei nuta keegi sel päeval midagi taga. Lõbus kostüümiparoodia. Ainuke soov on, et see suvelõpu tähistamine ikka kestaks. Edu ja jaksu meile kõigile osalejaile, kes vaatab, keda vaadatakse. 😉

Part Org
4 aastat tagasi

Igati tore ja vajalik meenutus eelmise, vene aja tehnikast ning oludest- tänud korraldajatele ! Ning muidugi ka osalejatele.See oli osa praeguste noorte emade-isade argipäevast.

naine
4 aastat tagasi

lahe üritus ! Neid aegu ei pea kummardama, aga mäletada võib ikka.Tänud korraldajatele !

Suur Lendreptiloid nr 666
4 aastat tagasi

käisin ja vaatasin ka selle karnevali üle.
süüa ja juua oli, selle üle ei nurise. aga selle õhustiku üle, mis platsil valitses, nurisen küll. kõik paremad masinad olid väljaspool keskaegsete bandiitide pesa müüre, ilmselt oli tegu festivali korraldajate isiklike eelistustega. päeva päästsidki puhtalt oma olemasoluga paar veermahti mundris noormeest.
isiklikult mina rohkem ei külasta seda palagani, sest nõukaaja taganutmine pole minu maitse.

vabalt, rivitult
4 aastat tagasi

Mitu inimest sel karnevalil siis nuttis taga nõukaaega? Pakun, et mitte ükski, pigem irvitati ja lasti end vabaks. Aga kohustus külastada polegi kellelegi peale pandud.

tolstoi
4 aastat tagasi

iga järgneva võimu kohustuseks on mõnitada ja alavääristada eelnevat. ja iga eelneva võimu kuriteod paljastatakse järgneva võimu poolt. nii et selle praguse võimu kuritegude paljastamine on samuti vältimatu protsess, kallid sõbrad. Teada on vaid see et võrmuvõtete arenedes on läbi ajaloo suurenenud ka represeeritute ja tapetute arv.

tore üritus oli ::))
4 aastat tagasi
Reply to  tolstoi

Meie võimud tapavad inimesi? Kust sa seda lugenud oled küll? Vaata natuke lõbuga üritusi ja ela teistegi tegemistele kaasa. Naera ja ära hirmuta! Elu lihtsam.