Armin Karu tahab Pasleppa teha väikesadama

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Paslepa residents. Foto: Andrus Karnau
Paslepa residents. Foto: Andrus Karnau

Lääne-Nigula vallavalitsus algatas detailplaneeringu Noarootsis Paslepas Lennart Meri endise residentsi kinnistul, et seadustada seal väikesadam.

Residents kuulub Karu valdusfirmale Hansa Assets. Väike sadam on seal õigupoolest juba olemas, aga kui sadam saab ametlikuks, lubab see seaduslikult kallasraja sulgeda. Karu krunt hõlmab Paslepas mere ääres 4,6 hektarit.

Karu sadama kõrval asub külameeste lautrikoht. Paslepa lautri juurde ligipääsu sulgemist kritiseeris 2015. aastal ka riigikontroll oma kallasradade auditis. Miljonärist ettevõtja raudvärav oli üheks negatiivseks näiteks, kuidas eraomanikud on ligipääsu merele sulgenud.

„Presidendi kantselei võimaldas kohalikele elanikele läbipääsu. Noarootsi vallavalitsus eeldas sarnase praktika jätkumist ka kinnistu eraomandisse minekul, kinnistu uus omanik aga pole sarnase lepingu sõlmimisega nõus, hoiab läbipääsu suletuna ega ole korraldanud ka kinnistust ümberpääsu,” seisis riigikontrolli aruandes.

Armin Karu Lääne Elu küsimusele ei vastanud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Seaduse järgi on kallasrada vaba aga katsu sinna saada ? Tehke julged mehepojad eksperiment st.mitu km suvalises piirkonnas mööda kallsrada jalgsi matkates saate ?
Kui aga sadam siis ligipääsu keelab ja käseb omanik nagu tahab !
Täna nõutakse kõigile võrdset kohtlemist – must mees on võrdsem kui valge,pede on võrdsem kui …. aga rahajõmmide ees olete kõik võrdsesetud !

Juss
4 aastat tagasi

Vallavalitsus peaks olema äärmiselt ettevaatlik selliste lubade väljastamisel. Kui Karu juba keelas külameestel lautri kasutamise ei tohiks talle mingit luba anda. Kui tahab rahu, siis las ostab Põhja-Jäämeres mõne jääpanga ja elagu seal. Kallasrada peaks jääma ikka kõigile avatuks.

Arno
3 aastat tagasi
Reply to  Juss

Väga õige! Ma ei ole nii jubedat arhitektuurilist lahendust veel näinud.