Helle-Moonika Helme: kliima on vaba

Lääne Elu

info@le.ee

Helle-Moonika Helme. Foto: Peeter Langovits
Helle-Moonika Helme. Foto: Peeter Langovits

“Maailm põeb haigust nimega inimene, kes emiteerib CO2-te.” Nii ütles president Kaljulaid mõned päevad tagasi, rääkides emotsionaalselt globaalsest kliimaideoloogiast.

“Kujutad ette – nüüd on meie väikerhvas siin kauges maailmanurgas omaenda riigijuhi poolt nimetatud haiguseks, meie sündinud ja veel sündimata lapsed on juba ette süüdi mõistetud ja kliimaravile allutamiseks määratud ning meie püüdlused parema heaolu nimel mõttetuks kuulutatud,” kirjutab Eesti Päevalehes Läänemaalt riigikogusse valiitud Helle-Moonika Helme (EKRE).

“See on kurb, kuidas eestlastele nii olulised loodus- ja keskkonnateemad suures kliimahüsteerias vasakule kraavi jooksutatakse! Pannakse meie puhas keskkond ja kolmanda maailma poolt toodetud saaste ühte patta ja sunnitakse meid seda suppi helpima.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõtteviis
4 aastat tagasi

Ekre arusaam asjast.

Kodanik
4 aastat tagasi

Huvitav, palju selle provva IQ ka on? Ilmselt mingi ühekohaline arv.

Mia
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Siiani arvasin üle 100 olevat, aga tegelikult läks koma liialt paremale. Igaüks eksib.

Enriko
4 aastat tagasi

Kas LE veebis pole üleval tänase paberlehe uudist, et Risti (Piirsalu?) kanti on kavas külvata 120Mw eest Eesti Energia tuulikuid? Ja et kogu läänerannik on kavas nende monstrumitega reostada? Põhjenduseks toodi EL-i nõuded toota rohkem ‘puhast’ elektrit. Ehk mõtleks hoopis sellele, kuidas elektrit vähem kulutada?

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Ratsutasime osooni aukude seljas ja jänkid eesotsas Al Gore`ga panid tasku miljoneid,tänaseks on selge,et need augud on olnud minevikus ja ka esinevad tulevikus kord suurematena ja siis jälle väiksematena. Nüüd on uus jama kaelas,et kliima soojenemine on inimtekkeline!Kogu see lugu tuletab meelde joodikut kes püüdis telefoniposti püksi ajada. Aasatatuhandete jooksul on kliima kord soojenenud siis jälle külmenenud ja meiesugustel sitikatel pole sellega mingit pistmist aga kõva äri saab ajada küll !

Ats
4 aastat tagasi

Oh mis õudne aeg,Jaanituled ! APPI ! Need tekitavad ju Co 2. Ja grillid ! Jube,jube! No ,miks neid ei keelata ometi 😅

minu mõte
4 aastat tagasi
Reply to  Ats

Kliima oli ,on, ja jääb. Milleks selline üleilmne kliimahullus, saage aru, meie, inimesed oleme selle maailmaelu oma laevanduse, lennunduse ja plastpakendusega niisugusesse hoogu suunanud ja seda enam tagasi ei keera,sest pole võimalik minna ajas aastakümneid tagasi,kus põldu kündis hobune, toit võeti põllumullast ja piim lehma seest otse pere lauale. Laps läks kooli läbi metsatuka jalgsi, mitte ei lennanud Brüsselisse v. londonisse ülikooli. DUUMApomm ei olnud igapäevateema ja raha ei võetud ,,seina,, seest vaid maksti palgapäeval peopeale.Internetis ei toimunud laimu ja sõimu jne.jne.