Reedeni saab esitada töid llon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemiale

Möödunud aastal võitis Wiklandi illustratsiooninäituse Haapsalu põhikooli õpilane Marlene Schwindt . Arvo Tarmula
Möödunud aastal võitis Wiklandi illustratsiooninäituse Haapsalu põhikooli õpilane Marlene Schwindt. Arvo Tarmula

Viiendat korda toimub Iloni Imedemaal Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkurss, millest on oodatud osa võtma 14–18aastased noored üle Eesti. Konkursi tähtaeg on reedel.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul tuleb noortel selgi aastal esitada üks töö vabalt valitud teemal ning vähemalt kaks illustratsiooni. „Seekord otsustas žürii anda konkursil osalejatele ülesandeks teha illustratsioonid setu rahvajutule „Kuningapoeg ja hall hunt“,“ selgitas Suislep.

Konkursi täpse reglemendiga saab tutvuda muuseumi kodulehel.

Ilon Wiklandi nimelisel noore kunstniku konkursil osalemiseks tuleb oma tööd saata 11. jaanuariks Iloni Imedemaale aadressil Kooli 5, 90502 Haapsalu. Võitja kuulutatakse välja Ilon Wiklandi sünnipäeval, 5. veebruaril.

Konkursi iga-aastane preemiafond on 1000 eurot ja lisaks auhinnana Ilon Wiklandi litograafia, mille jagamise otsustab žürii koostöös Ilon Wiklandiga.

Traditsiooniliselt avatakse Ilon Wiklandi sünnipäeval, 5. veebruaril koos konkursi tulemuste välja kuulutamisega ka näitus parimatest töödest.

Nelja aasta jooksul on konkursil kokku osalenud 135 noort kunstnikku 39 koolist üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments