Ilmateenistus: tänasest läheb ilm veidi soojemaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2016-04-15 14.07.07 Kaart: Riigi Ilmateenistus

Eesti ilma kujundab täna Baltimaade kohal tugevnev kuiv kõrgrõhuala. Kargest hommikust saab päikeseline päev, kuid jahedas õhumassis päevamaksimumid 10 kraadi piiri ei ületa. Nädalavahetus toob soojema, kuid niiskema ilma, teatas ilmateenistuse sünoptik Ele Pedassaar.

Laupäeva (16. aprilli) öösel ulatub külma kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale. Selge ja rahuliku ilmaga langeb õhutemperatuur 0..-5°C-ni, meretuulega rannikul kuni +3°C. Päeval jõuab Läänemerele madalrõhulohk. Ennelõuna on sajuta, pärastlõunal pilvisus tiheneb ning õhtu poole võib vihma tibutada ning seda enamasti Eesti lääne- ja edelaservas. Kagutuul veidi tugevneb. Õhutemperatuur on 10..13, meretuulega rannikul kuni 7°C.

Pühapäeval (17. aprillil) laieneb madalrõhkkond üle Läänemere ja vihmasadu laieneb üle Eesti. Puhub võrdlemisi tugev kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel +2..+6, päeval 8..13°C.

Esmaspäeval (18. aprillil) muutub madalrõhkkond aktiivseks ja liigub Soome lahe ümbrusse.

Teisipäeval (19. aprillil) jääb Eesti ikka veel aktiivse madalrõhkkonna servaalale. Nädala esimestel päevadel sajab seetõttu aeg-ajalt vihma. Puhub tugev edelatuul, teisipäeva õhtul pöördub läände ja loodesse. Õhutemperatuur on öösel +1..+6, päeval 7..12°C.

Kolmapäeval (20. aprillil) madalrõhkkond eemaldub ja selle järel kandub loodevoolus külmemat õhku. Sajuhooge jääb harvemaks, kuid sekka võib ka lörtsi tulla. Puhub tugev loode- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval 4..8°C.

Neljapäeval (21. aprillil) madalrõhkkond eemaldub, kõrgrõhuhari tugevneb ja olulist sadu ei tule. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 7..10°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments