Maksuamet tahab 2020. aastaks maksudeklaratsioonid ära kaotada

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Marek Helm urmas lauriMTA peadirektor Marek Helm. Foto: Urmas Lauri

Miks ei võiks Eesti olla maailmas esimene riik, kus kaob maksude deklareerimine, küsis maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm tänasel pressikonverentsil, kus oli jutuks ameti uus suur siht.

„Mina elan selle nimel, et Eestis jäävad maksudeklaratsioonid ära esimese riigina maailmas,“ sõnastas ta ise vastuse sellele küsimusele.

Niisiis, maksuameti uus suur eesmärk on, et aastaks 2020 oleksid kadunud praegused kohustuslikud maksudeklaratsioonid ja ettevõtja ning maksuameti vaheline suhtlus piirduks vaid sellega, et ettevõtja kontrollib nutiseadmest, kas tal on maksuasjadega kõik korras, kirjutab Äripäev.

Sisuliselt tähendaks see, et hoopis maksuamet oleks see, kes koostaks aruandlust ettevõtjale, kas viimase maksuasjadega on kõik korras ning milline on tema tasutud maksude võrdlus keskmise ja näiteks lähemate konkurentide või partneritega.

„See nõuab eelkõige mõttemalli, aga ka seaduste muutmist,“ rääkis Helm.

„Me tahame, et meie juures keegi enam ei käiks,“ võttis Helm kokku deklaratsioonidevaba tuleviku eesmärgi.

Mida maksuameti juht maksudeklaratsioonide kaotamisest veel rääkis, loe pikemalt Äripäevast.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments