Laura ja Joel Remmeli kuursaalikontsert jõuab plaadile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laura ja Raul RemmelRaul ja Laura Remmel annavad Haapsalu kuursaalis kontserdi sel pühapäeval. Foto Moonwalk

Pühapäeval Haapsalu kuursaalis toimuv Laura ja Joel Remmeli jazzkontsert on üks Eestimaa mõisates ja kaunistes paikades antavatest kontsertidest, mille salvestust kasutatakse nende sügisel Eestis ja Jaapanis ilmuval albumil.

Laulja Laura Remmel ja pianist Joel Remmel on otsustanud albumi „No Moon At All“ materjali salvestada stuudio asemel kontsertidel, sest jazzmuusikas on üheks kandvaks alustalaks improvisatsioon. ''Publiku olemasolu annab nii erakordselt palju energiat ja inspiratsiooni juurde, et ei taha kuidagi seda materjali minna salvestama  stuudiosse,'' nentis Joel Remmel.

Kontserdipaigad on valitud hea akustika ja inspireeriva atmosfääri järgi, kuid teine ja veelgi olulisem faktor on kvaliteetse/töökorras klaveri olemasolu. Vokaali ja klaveri duo puhul on oluline, et ka klaver annaks edasi suure diapasooni värve ja tämbreid.

Sügisel ilmuva albumi kandev idee on poole sajandi vanuse jazzmuusika esitamine praeguse hetke võtmes. „Meie pulbitsev energia koos ajatu jazziklassikaga saab olema kindlasti põnev,“ lubab Laura.

Kuna tegemist on jazzistandardite albumiga, pärinevad lood eelmise sajandi keskpaigast erinevate laulukirjutajate sulest. Kuid loomulikult on lugudele tehtud arranžeeringud, mis on artistidele omased ning põnevad. Kaks lugu, mis kontsertidel kindlasti kõlavad, on Joni Mitchelli „Woodstock“ ning standard „My Foolish Heart“.

“Me mõlemad tunneme veidrat nostalgiat tolle ajastu suhtes, mis pole üldsegi õigustatud. Meid polnud ju siis veel olemaski!” imestavad muusikud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments