Juhtkiri: mis on pildil valesti?

Lääne Elu

info@le.ee

Mullu põrus matemaatika lõpueksamil veerand Läänemaa 9. klassi õpilastest. Toona põhjendasid koolijuhid seda koroona-aastate distantsõppest jäänud lünkadega. Tänavused eksamitulemused olid veel kehvemad.

Kui mullu kukkus Eestis läbi 23,1 protsenti 9. klassi õpilastest, siis tänavu 24,5 protsenti. Läänemaal põrus 28,4 protsenti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
24 päeva tagasi

Matemaatika on kogu loogilise mõtlemise alus aga kust paistab meie valitusest välja loogiline mõtlemine ? Riik on loodud selleks,et tagada riigi kodanike normaalne elu aga mida tehakse meil-sõditakse kurat teab kus,abistatakse teadmata kuhu abi tegelikult läheb,võetakse kostile kõik kes jõuavad kohale roomata jne.

Vahi aga
24 päeva tagasi

Keerulist ei ole midagi, lihtsalt HTM ametnike ja poliitikute eksperimenteerimine haridussüsteemis tuleb lõpetada. Tuleks lõpetada kitsa ja laia matemaatika eksperiment, ei ole vaja ise vägisi oma lapsi rumalateks õpetada. Õppekavade ülepaisutamine, ebaproportsionaalsus ja sisu tuleks korrastada, seda ka matemaatikas. Kuivõrd on juba füüsiliselt puudu puhtaid reaalainete õpetajaid, siis tuleks ülikoolis õppemahtu kordades suurendada koos riigistipendiumitega ning lisatasuga reaalainete õpetajatele. Jne jne, sest matemaatika on teadus, mis paneb mõistuse paika – analüüs, süntees, põhjuslik seos jm. Elu ongi matemaatika – liikumine, laulmine, tantsimine, poes käimine jne:)