Mikk Lõhmus: miks Lääne-Nigula vajab muutust?

Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Mikk Lõhmus. Foto: Urmas Lauri

Sellise intrigeeriva pealkirja ajendas artiklile panema küsimus rahva hulgast: „Kas Lääne-Nigula valla rahaline seis on tõesti nii halb, et peab osavallavalitsused likvideerima?”

Taustaks sellele kuuleme uudiseid maksutõusudest ja erinevatest riiklikest kärpeplaanidest, Eesti majanduse kesine seis ja hinnatõusud on üldteada faktid ja veel eelmisel aastal räägiti ka Lääne-Nigula valla väga kehvast finantsolukorrast.

Algatuseks võin kõiki rahustada – vähemalt Lääne-Nigula valla rahaline seis on 2023. aasta andmetele tuginedes koos Türi valla, Põlva valla, Tapa valla, Võru linna ja Lääne-Harju vallaga Eesti keskmiste hulgas ning viimase aasta jooksul on selle parandamiseks nii volikogu, vallavalitsuse kui ka valla finantsjuhi jõupingutustega tehtud väga palju.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kulla Mikk
21 päeva tagasi

KES oli see vallavanem, kelle ametiaja jooksul vald lõhki laenati? Kas tema nimi võis järsku olla Mikk Lõhmus? Seesama Mikk Lõhmus, kes praegu siin sõna võtab???

Nigulane.
22 päeva tagasi

Hea sõber Mikk on ennegi aasta enne valimisi tulnud välja tõega, mida eelnevalt ise eitanud on . Se on ammu teada olnud, et Kullamaa ja Noarootsi jonnipunnid on elanud rahulikult oma kolhoosi aegset elu edasi, kus keegi ei vastuta oma otsuste ja tegude eest.. kena näide oli Noarootsi talvine talihoolde leping. Tänase päeva seisuga on sellel lumetõrje hankel tagajärjed, kus oma lepingud on üles ütelnud ka Oru piirkonna üks lumelükkaja ,lisaks Taebla ja Palivere ükkajad. Täna peaks uued hanked olema väljakuulutatud või on kohe tulemas, Need osavallad oleks tulnud kohe peale esimest nn ülemineku perioodi lõpetada. Kui ühes osavallas on… Loe rohkem »

aeg
23 päeva tagasi

kollektiivselt tagasi astuda

Hellat
23 päeva tagasi
Reply to  aeg

Teie esimesena