Paadikanali süvendajat süüdistatakse kuriteos

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Silma Matkamaja kinnistul asub 1910. aastal ehitatud Silma jahiloss, paar aastat tagasi sai valmis uue omaniku majutusasutus Silma Retreat. Paadikanali süvenda- misega kahjustati aga kaitsealust poollooduslikku pinnast ning selle tõttu on nüüd algatatud kriminaalasi. Foto: Urmas Lauri

Silma Matkamaja kinnistul asub 1910. aastal ehitatud Silma jahiloss, paar aastat tagasi sai valmis uue omaniku majutusasutus Silma Retreat. Paadikanali süvendamisega kahjustati aga kaitsealust poollooduslikku pinnast ning selle tõttu on nüüd algatatud kriminaalasi. Foto: Urmas Lauri

Silma matkamaja paadikanali süvendamistöödega kahjustati oluliselt kaitsealust loodust ja algatatud on kriminaalasi.

„Silma matkamajaga seoses on alustatud kriminaalmenetlus, mis on uurimisosakonna menetluses,” ütles keskkonnaameti Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa büroo juhataja asetäitja Liina Simpson.

Lääne ringkonnaprokuröri Indrek Kalda sõnul kahtlustab keskkonnaamet 58aastast meest kaitstava loodusobjekti kaitse nõuete eiramises. „Kahtlustuse järgi kahjustas 58aastane mees Läänemaal Herjava külas looduskaitsealal poollooduslikku kooslust, kui ladestas kaitstavale loodusobjektile paadikanali ehitustööde käigus tekkinud mineraalset pinnast,” ütles ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
34 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
posti
30 päeva tagasi

ja karja tänavad oleks võinud nende kivisillutiste asemel olla, nagu olid ajalooliselt ja praegu edenatava rohehullusega, rohukamaraga. kuna nende tänavate pidevate sulgemistega ja suurte kaupluste puudumisega on liiklus seal viidud miiniumini, vastaks rohukamaga kaetud tänav täiesti rohepöördega püstitatud eesmärkidele, vähem asfalti , rohkem rohepindu.

uskmatu
30 päeva tagasi

Tahad olla kõva mees aga füüri ei raatsi lasta ja onngi tulemus käes !

Mis
30 päeva tagasi
Reply to  uskmatu

Keskkonnaamet tahtis altkäemaksu ja oleks siis rahule jäetud?

Nu jah
30 päeva tagasi

Ei saa aru, iseeneset keskkonnakahju olematu võrreldes rüüstavate lageraietega pesitsusajal. Keskkonnaamet lageraideid õigustab ning soosib, aga siin menetleb nii et sinist suitsu tõuseb.

Erametsa omanik
30 päeva tagasi
Reply to  Nu jah

Jah, seda metsalangetamist praegu, eriti lehtmetsas, on jube vaadata.

jajaa
1 kuu tagasi

noh, saavad jälle menetleda. südamest kohe. tavaliselt menetletakse sellist asja kaua-kaua, lõpuks menetletakse kogu lugu hapu poolest nii parajaks ja segaseks, et lõpuks ei saa keegi aru, milees asi ja miks see lugu algatati.
Politsei uurijad on mis nad on, aga keskkonna omad on täielik null. Nad pole nagu päris uurijad ka, rohkem nagu augutäide või nii..

Ametnikud
30 päeva tagasi
Reply to  jajaa

Menetlejate hulk on meil viimastel aastatel 8% tõusnud. Igal maaomanikul läheb elu aina keerulisemaks. Lihtsam üürikorteris elada, siis ei pea jagelema ametnikega

Kiis
27 päeva tagasi
Reply to  Ametnikud

Poolenisti õige kui arvad et kortris elada kergem(loe vangikongis), aga…… tuleb otsida uus elupaik võõral maal kus on elul veel mõtet.

Kui Heino Sabiin...
1 kuu tagasi

… Varblas kaevas ja ehitas, nagu heaks arvas, siis olid küll kõik vakka…
Kas tõesti sellepärast, et mehel oli mõistust president avamisele kutsuda, Anne Veski laulma panna ja Rait Marustele madrussärgike selga tõmmata?

Äkki...
1 kuu tagasi

…seal siis polnud Poollooduslikku kooslust?

Kui Heino Sabiin...
1 kuu tagasi
Reply to  Äkki...

Kui Rait Maruste sadamas viibib, mis see siis on, kui mitte poollooduslik kooslus?

Äkki
30 päeva tagasi

Aitäh, sain lõuatäie naerda!

Punapea pikk
1 kuu tagasi

Kas see on see koht kus tõkkepuu ette pandi ja kaamerad ülesse?

Postitantsukonn Grupp meediakontsern
1 kuu tagasi

Oi-oi, kole lugu : ( Avaldame sügavat kaastunnet ajakirjanik Laurile, kes nii koledaid lugusid LE veergudel vahendama peab.

rõvebaltikust
1 kuu tagasi

pole mõtet rääkidagi

aga
1 kuu tagasi

aastakümneid rajatud põllumaad antakse rahulikult päikesekolooniate alla, heina ja karjamaad kipsmajade ehitamiseks, samas impordime enamuse põllumajandussaadusi, keegi rääkis toidujulgeolekust

En.
1 kuu tagasi

Mille poolest Silma paadikanali kaevamisega tekitatud hirmus kahju erineb Jaama oja süvendamisega tekitatud hirmsast kahjust loodusele (sealgi ladustati väljakaevatud pinnas kraavipervele)?