Juhtkiri: digitiiger komistas jälle

Lääne Elu

info@le.ee

Kalameeste hirm, uus püügiaruannete esitamise keskkond (PERK), pürib samasse ritta Eesti teiste IT-fopaadega. Alles saime kuulda hävitavat hinnangut haridusministeeriumi loodud ja väidetavalt hallatavale eksamikeskkonnale EIS. Ka SKAIS-2 ehk sotsiaalkaitse infosüsteem on saanud palju kriitikat kasutusraskuste ja maksumuse eest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahi aga
9 päeva tagasi

Tegelikult peaks alustama algusest, et kas digipädevuse puudumist ja tänapäevase tehnoloogia kasutamise mitteoskamist peame lugema süsteemi puuduseks? Igal juhul on elektrooniline andmesisestus täiesti normaalne nähtus ja seda peab vägisi tegema sundima. Sellel andmeplatvormil ei ole suurt viga midagi, kui võrrelda teistega – ehitusregister, e-eksamite keskkond jt. Kui LE tahab teha kriitikat, siis tehke seda konstruktiivselt ehk tooge välja konkreetsed süsteemi puudused ning kalurite saamatus ei ole selleks.

kodanik
9 päeva tagasi
Reply to  Vahi aga

Et siis 90% kaluritest on saamatud? Kõik osapooled ju tunnistavad, et lahendus on vigane. Äkki on saamatud ja ebapädevad hoopis need, kes kõnealuse tarkvara tegid? Tegelikult on suurem osa riigiga seotud tarkvarast täiesti kliendivaenulik. Lipp lipi peal lahendused, kus klienti jooksutatakse ringiratast ning samu küsimusi ja kinnitusi küsitakse korduvalt. Hea laiatarbe tarkvara peabki olema selline, et isegi saamatu kalur sellega hakkama saab.

Sass.S
8 päeva tagasi
Reply to  Vahi aga

Aga E ja M valimine töötab meil kui kellavärk!