Neljapäeval on meieisapalve päev

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kullamaa vakuraamat. Foto: Loit Lepalaan

Kullamaa vakuraamat. Foto: Loit Lepalaan

Suurel neljapäeval, 28. märtsil kl 11.45 loetakse üle Eesti ühiselt ette meieisapalvet, tähistamaks sellega Kullamaa vakuraamatu, kus eestikeelne palve esimest korda kirja on pandud, 500. aastapäeva. „Vakuraamatut alustati 1524. aastal, aga ega me tea, mis aastal palve sinna kirja pandi,” ütles Haapsalu Püha Johannese koguduse õpetaja Mart Salumäe.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
keegi
1 kuu tagasi

on õelnud: Piibel peab valetamist suureks patuks, aga Eesti eesotsas on valitsus, kes pettis tervet rahvast sellega, et ei rääkinud valimiskampaanias enda kavandatavatest maksutõusudest, pettusega võimule saades aga korraldas massiivse maksutõusulaine. Sellised inimesed peaksid Meie Isa Palvet suhu võttes põlema süttima, nagu deemonid ikka.

Matsalu kalur
1 kuu tagasi

Ma olen täna 10 tundi põlvili olnud ja Issameiet lugenud
Youtubes üleval kaa juba
Ootan laike

Jätka
1 kuu tagasi
Reply to  Matsalu kalur

samamoodi!

tsiises
1 kuu tagasi

muidu on kogu jeesuse elu stenogrammeeritud ja kõik tsitaadid üksipulki lahatud minuti pealt, ka koma kohad teada, ja nüüd äkki ei teata, millal eestikeelne palve on kirja pandud.

oh õudust
1 kuu tagasi

üheltpoolt suruvad papid peale, teiselt poolt isased emased, kuhu jõudnud oleme

uskmatu
1 kuu tagasi

Mille eest me siis ikkagi palvetame ? Kas selle eest,et sõda ukrainas lõpeks või ukrainlaste võidu eest mis toob veel sadu tuhandeid ohvreid ?
Pühakirjas on – Saagu rahu taevas ja maa peal ….aga meie ärgitame seda vennatapu sõda mida väidetavalt peetakse Eesti omariikluse eest !
Mõelge inimesed hästi ennem kui laskute palvusesse !

seikspiir
1 kuu tagasi
Reply to  uskmatu

Kas juba meelest läinud, millise ultimaatumi Venemaa enne sõda Läänele esitas?
Venelased ei peatu Ukrainas. Putin on lubanud ka Balti riigid “denatsifitseerida”. Seega, see jama ei lõpe Ukrainaga vaherahu sõlmimisega vms.
Venemaa taltub vaid siis, kui mõistab, et tema jõud ei käi kollektiivsest Läänest üle, kuid ka sel juhul jätkub usin võidurelvastumine ilmselt veel aastaid…

huvitav
1 kuu tagasi
Reply to  seikspiir

kui vaja pead vastu seina taguda ja käsi taevapoole sirutada, siis on teid miljardeid, aga kui vaja ti.lale koht kätte näidata, pole kedagi

Kla
1 kuu tagasi
Reply to  huvitav

Kristlus ei seisne ju kellelegi koha kätte näitamises?

milleks
1 kuu tagasi
Reply to  Kla

siis see lollus

Toots
1 kuu tagasi
Reply to  uskmatu

Lapsed räägivad siis, kui kana pissib!

loll
1 kuu tagasi
Reply to  Toots

saab ka kirikus peksa