Juhtkiri: võidetud lahing

Lääne Elu

info@le.ee

Üks võidetud lahing – nende kolme sõnaga võib kokku võtta Lihula gümnaasiumi direktori käskkirja, millega Metsküla kooli 17 last arvati Lihula kooli nimekirjast välja. Võit küll, aga mõru mekiga: lapsevanemad, kes nõudsid õigusvastase käskkirja tühistamist, said uue käskkirja, millega nende soov justkui täideti, aga samas sõideti neist teist korda üle. Lapsed arvati nii Lihula kooli nimekirja kui ka sealt välja ilma vanemate avalduseta, kuigi seaduse järgi saab seda teha vaid vanema avalduse alusel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sõdur
1 kuu tagasi

Lahing võideti, aga sõja lõpp on veel selgusetu.

Imelik
1 kuu tagasi

Lääne elu võiks enne juriidiliste hinnangute andmist juriidilist konsultatsiooni võtta….., laps ei saa olla mitte ühegi AMETLIKU kooli nimekirjas, isegi vanemate tahteavalduse puudumisel.

Imelik võiks...
1 kuu tagasi
Reply to  Imelik

…enne imelike soovituste jagamist imemisteenust kasutada.

Maris
1 kuu tagasi

Lõpetage risustamine.
Kui ei meeldi kolige ära, meil ka rahulikum elada!

Maris-ele
1 kuu tagasi
Reply to  Maris

Ütlesite :”Lõpetage risustamine. Kui ei meeldi kolige ära, meil ka rahulikum elada!”. Ma ei tea, keda risustajaks peate ja ära kolima ergutate, kuid oletan, et tegemist on ühe Eesti Vabariigi kodaniku käskivas kõneviisiis öeldud lausega teisele Eesti Vabariigi kodanikule. Ja kuhu soovitate kolida? Kes on need “meie”, kel selle (“risustajate” ärakolimise) tulemusel rahulikum elada on? Meie seas elab veel inimesi, kes on eelmise võimu ajal pidanud kolima vangilaagrisse, kui ei meeldinud, aga kolimine korraldati riigi poolt. Kas nüüd vaadaku igaüks, kellele ei meeldi, ise, kuhu ja kuidas ära kolib?

Kohalik
1 kuu tagasi

Iroonia ka selles, vald palkab juristi, selleks et hanked, projektid js muud oleks nö reepeal. Aeg oleks palgata ka valede väljaselgitaja. Sest seda tuleb oi kui palju. Poliit turistid kes valla ladvikus, teevad seda mida neilt oodatakse. Sest omad ehk liialt rumalad või arad, neil tehtud ja läinud nad on. Kutsun üles, hea vallaelanik kui loed, kui valid mõtle hoolega kui nime valid, sest on kombeks sigadused korduvad.

Kohalik
1 kuu tagasi
Reply to  Kohalik

Kiiruga kirjutatud, vabandan vigade pärast!

Oot, oot
1 kuu tagasi

Nõudsid vanemad ju nimekirjast väljaarvamist. Ja said selle. Mis nüüd virinat jälle. Ah jaa, nüüd tekib olukord kus lapsed pole nagu aasta otsas koolis käinud. Klounid.

Mati Põdra
1 kuu tagasi
Reply to  Oot, oot

Vanemad ei nõudnud väljaarvamist, vaid ilma nendepoolse tahteavalduseta lapsed kooli sisse arvanud haldusakti tühistamist.

Ja – lapsed ON terve aasta koolis käinud. Mitte ainult käinud, vaid ka hulganisti teadmisi saanud. Need lapsed on õnnetud, kui nad haigeks jäävad ega saa kooli minna. Kaasa arvatud oma eelmises koolis “klassi kõige rumalamateks lasteks” sildistatud.

Kohe hakkab Lobja siia pritsima oma napakusi selle kohta, et mis klassitunnistust sellistele välja kirjutada saab. Kujuta ette – saab küll.