Lääne-Nigula tegi koolide ühendamise eelnõu ümber

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Martna osavalla koosolekul kinnitas Lääne-Nigula haridusjuht Solveig Edasi (keskel), et mõlemad koolid jäävad võrdväärseks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kuna Palivere elanikele ei olnud koolide ühendamine vastuvõetav, tegi Lääne-Nigula vallavalitsus nende ettepanekuid arvesse võttes eelnõu ümber.

„Me ei liida mitte Paliveret Martnaga, vaid vastupidi,“ ütles Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Mikk Lõhmus Lääne Elule. „Palivere seda soovis ja Martna aktsepteeris. Niimoodi küsimusi ju lahendataksegi.“

Esialgu tahtis kohalik omavalitsus liita Palivere kooli Martnaga, nii et Palivere kooli tegevus oleks lõpetatud, kool registrist kustutatud ja tegutsenud edasi Martna kooli osana. Paliverelaste mastaapne vastuseis sundis vallavalitsust eelnõu muutma.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elektriärimees
1 kuu tagasi

Miks ei saa ühendata Palivere kooli Risti Põhikooliga ja Risti Põhikooli omakorda Turba Gümnaasiumiga..?
Rong ju kohe hakkab käima ja päikesepargid ja tuuleveskid toovad kullasaju õue peale

liidaks
1 kuu tagasi

ka narva vene gümnaasiumi ja maardu pöhikooli

mis
1 kuu tagasi

maksab mingi otsus, Maaleht tõi välja ehmatavad andmed, et kui Narva linnavolinikud teevinad ühe istungiga kuus 656 eurot, siis enam-vähem samasugust tööd tehakse Kadrinas, Vormsis, Ruhnus ja Rõuges tasuta.

Kiir
1 kuu tagasi

Nupukad mehed seal Ligunas.Sellist vigurit juba annab välja nuputada.

Nipitiri
1 kuu tagasi

Liidetavate järjekord ei muuda summat

Majandajad...
1 kuu tagasi

ja literaadid.

Lääne Nigula vald
1 kuu tagasi

Tehke ümber ka need otsused, mille põhjal tahetakse vallas massiliselt kaevandama hakata -liivast turbani. Las meie ilus loodus säilib! Pole vaja kõike rahaks teha.

Roheline
1 kuu tagasi

Raha on see, tänu millele sa elad. Vaid värske õhu hingamisest ja linnu laulust ära ei ela.

Mati (kaevur)
1 kuu tagasi

Kaevandada võib. Tagatud peab olema see, et igasuguste keskkonnaprobleemide tekkimisel tegeleb kahjude kõrvaldamisega need tekitanud ettevõtja ja vastutus jääb juhtkonna liikmetele ka peale ettevõtte võimalikku likvideerimist. Ka saab kohustada ettevõtjaid tegema sundkindlustust oma riskidele või koguma raha mingisse fondi, kust saab hiljem võimalikke kahjusi hüvitada.

kindlustus
1 kuu tagasi
Reply to  Mati (kaevur)

ei kindlusta enam 30 aastat vana majagi

keniaalne
1 kuu tagasi

kestvad aplausid