Segadus valitsuses tõotab teistmoodi valimiskampaaniat

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Eesti kõige saamatumate valitsuste edetabelis võitleb Kaja Kallase kabinet veenvalt esikoha nimel. Ületamisel on nii Mart Siimanni vähemusvalitsuse (1997–1999) kui ka Jüri Ratase teise valitsuse (2019–2021) saavutused. Mida ennustab see Euroopa Parlamendi valimisteks?

Majanduslangus kestab üheksandat kvartalit ja hinnatõusu poolest on Eesti tänu valitsuse suure vaevaga läbi surutud käibemaksutõusule naabermaadest pikalt ees. Riigieelarve defitsiit on jõudnud kolme protsendi juurde, ilma et selle põhjuseks oleks muu kui jooksvate kulude kasvu finantseerimine kalli laenuga. Kuidas ka ei tahaks, seda ei saa selgitada halva õnne, laiema nõrga konjunktuuri või väikese avatud majanduse valitsusest sõltumatute eripäradega.

Pikema vaate asemel müttab koalitsioon peaminister Kaja Kallase juhtimisel sihitult ühe arusaamatu algatuse juurest teise manu, tihti neidki käima saamata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
1 kuu tagasi

Ja kõiges juhtunus on süüdi EKRE ja sõda Ukrainas…

AVS
1 kuu tagasi
Reply to  K.s

Tea jah, mis erakonnast need töllid on, kes juba aasta aega Riigikogu tööd takistavad? Ja lisaks on veel jultumust mitte millegi tegemise eest palk ka vastu võtta…

hea
1 kuu tagasi
Reply to  AVS

näide, et eriarsti juurde on raske saada

küll
1 kuu tagasi

valimiste e-server asja ära lahendab