Riigifirma nõuab pakiautomaadi eest renti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nõva elanikud ei jõuaks ilmaski nii palju pakke tellida ja saata, et pakiautomaadi pidamine Nõval end Eesti Postile ära tasuks. Foto: Kaire Reiljan

Oru ei saa pakiautomaadi suhtes Omnivaga kaubale. Foto: Kaire Reiljan

Postiettevõttel Omniva ja Oru osavallal on Linnamäel osutatava postiteenuse suhtes suusad risti. Omniva tahab pakiautomaadi paigaldamise korral hakata saama igakuist renditasu 150 eurot, millele lisandub käibemaks, osavald sellega ei nõustu.

„Hetkel suhtleme veel vallaga ning seni, kuni uusi kokkuleppeid pole tehtud, säilib teenuse osutamine tänasel viisil,” ütles Omniva meediasuhete juht Reelika Lepp Lääne Elule. Praegu tegutseb Omniva postipunkt Oru haruraamatukogus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvamus
1 kuu tagasi

OMNIVA on paigaldanud tänavale reklaamtulbad sahtlitega , kas KOV laekub reklaamimaks ?
Kelle maal asuvad – maamaks ?
Ümbruse koristamine – kes vastutab, milline raha makstakse ?

küsimus
1 kuu tagasi

OMNIVA ja Eesti Post on likvideerinud postijaoskonnad, pensioniveo , postkastid tühjendamiseks(allesjäänuid teenindatakse ainult kindlatel päevadel) .Samas on neil Riigi rahadega osalusel ehitatud ju Rae valda juba aastaid töötav Logistika keskus , kus jõutakse sorteerida Maailma kõige kõige uudsema tehnoloogiaga tohutu kogus ja kiirusel. Pallasti tn. Peamaja – see on neil väljarenditud. MIITE MINGIL JUHUL ärge nõustuge nende ullikestega , sest JÄTKE MEELDE , need kastid ei asenda Postkontorit ja kui on tarvilik saata või saabuma peab külma kartev pakend – siis ei vastuta need kastide omanikud , sest neil pole kliimaseadet. nt. perearst annab sõeluuringu ümbriku , millise sisu tuleb… Loe rohkem »

Kõik Tallinna!
2 kuud tagasi

Omniva pole riigifirma vaid Reformifirma.

Ei valinud EKRE-t.
2 kuud tagasi

Keegi lõpuks peab ju selle automaadi hoolduskulud maksma.

Volinik.
2 kuud tagasi

Läbirääkimised algasid peale seda, kui eelmise aasta septembris ütles Vallavanem Randmaa volikogu istungil minu esitatud küsimuse peale, et miks Oru piirkonda pole tegeletud vallapoolse initsiatiiviga saada pakiautomaat. Vallavanem vastas, et Oru inimesed peavad käima kas Haapsalus või Taeblas oma pakkidel järel , meie piirkond ei vääri pakiautomaati. Oktoobris sai loodud kontakt Omnivaga sellel teemal eraalagatusel. Pakiautomaadi kohta pakkusin Linnamäe poe taha parklasse. Asukoht sellepärast sinna, kus liiguvad inimesed, seal on pakoautomaadi kasutatavus kõige tõhusam ja mugavam. Coop oli valmis alustama läbirääkimisi. Novembri lõpus oli esimene kohtumine Omniva juhatuse esimehe Mägiga. Kohtumisel näitas omapoolset initsiatiivi LAS . Nemad soovisid pakiautomaadi saada… Loe rohkem »

Maakas
2 kuud tagasi

Üldiselt on nii, et pakiautomaadifirmad maksavad ise renti seal, kus on suur tung, st kõik tahavad oma automaate just sinna panna. Ilma rendita saavad nad kohad, kus nii suurt tungi pole. Nt väikestes alevites on tihti nii, et firma ei maksa ei renti ega ka elektri eest, mida need automaadid tarbivad. See on valla otsus, kas inimestele võimaldada niisugune teenus või mitte. Mitte kunagi pole ma kuulnud, et pakiautomaadi omanikule tuleks renti maksata selle eest, et tema automaat kusagil on.

Küsimus
2 kuud tagasi

Kas omniva on ainuke postifirma ? Dpd ja veel muud firmad ka olemas

IRW
2 kuud tagasi
Reply to  Küsimus

Et kui buss ei käi sobival ajal, siis sõida teise bussiga?

Lollidemaa
2 kuud tagasi

Riigiettevõtte puhul ikka väärastunud käitumine. Aga vb juhised tulnud otse valitsuselt, et raha vaja võtta igalt poolt kust saab.

Nime pole vaja teada
2 kuud tagasi

Pange pakiautomaat Haapsalu vanalinna, siin pole ühtegi ja seda teenust on siinkandis väga vaja.

Ei valinud ju kommuniste!!
2 kuud tagasi

Mulle peaks riik ikka väga palju maksma, et ma sellist “valitsust” kannatan!

Martin
2 kuud tagasi

Mida riik siia puutub..taas 1 oinas kes saaks aga riigi suhtes lõugu laiutada.
Kohalikelt küsi…ja huvitav,miks omniva ahneks on läinud…renti on siiani postifirmad maksnud?

IRW
2 kuud tagasi

Ei ole väga vaja. Võta jalad alla ja jaluta natuke olemasolevani.

Maainimene
2 kuud tagasi

Traktorile tross järgi ja nahhui…

kas tead
2 kuud tagasi
Reply to  Maainimene

mida sinu sõnad maainimese keeles tähendavad? Oled ikka jobu ja ropendav maainimene!