Lääneranna vallajuhid: miks kurnata riiki, et kellegi soove täita?!

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna vallavolikogu esimees Armand Reinmaa ja vallavanem Ingvar Saare. Foto Kaire Reiljan.

Lääneranna vallavolikogu päevakorrast jäi Metsküla kooli ennistamise eelnõu neljapäeval välja, kuigi luba seda tutvustada anti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei valinud kommuniste!!
2 kuud tagasi

Nii juhmi omavalitsust küll terve riigi peale nähtud ei ole!
Astuge juba tagasi, aferistid!

Juku
2 kuud tagasi

Automaks ei kurna riiki! Hobused tuleb maha müüa ja nende asemele autod osta.

maaelanik
2 kuud tagasi

Vaadaku ikka enne mehed peeglisse kes kurnab…tagasiulatuvalt tõstetakse palku, suurem osa valla huvihariduse rahast liigub sujuvalt volikogu esimehe ratsatalli, mõttetud ülikallid muinsuskaitseprojektid, mingi utoopiline Superkooli loomise ja ehitamise idee (mis ei too ei kokkuhoidu, ei tõsta hariduse taset ega selle kättesaadavust), mis viib vallarahva aastatepikkusse võlaauku jne.jne….

Priit ja missiis
2 kuud tagasi

Keriks tagasi algsetesse mõistetesse ja arusaamadesse!? Riik. Mida tähendab riik, millest see koosneb, misasi see on!? Eks iga nn riik koosneb ikka sealsetest kohailkest elavatest inimestest, kes on valinud enda huvide eest esindama inimesed, kes siis kohalikku eluolu peaksid hästi mõistma ja nii ka paremini igasuguseid teemasid reguleerima või nii. Selleeest ju neid usaldati ja raha neile me annamegi, et nii see oleks. Aa tundub, et tegelikult sedasi see maailm ikkagi ei pöörle. Uus ärkamiseaeg, või on siis talupoeg nii aeglane, et ikka ei jõua kohale?Mõni siin kommides seletab, et maha Eesti maaelu. Milleks?

kodanik
2 kuud tagasi

Ah-et inimesed on siis tüli tekitavad üleliigsed olendid, kes RIIGIL ei lase rahus elada?.. on ikka loogika neil kohalikel jupi-jumalatel!

Priit ja missiis
2 kuud tagasi
Reply to  kodanik

täitsa uskumatud tolad ma ütleks otsesolvanguna välja!

Vanaema
2 kuud tagasi

Kas lugupeetavad ei ole kordagi mõelnud, miks riik ise selle kurnamisvõimaluse on loonud ja miks paljud haridusteadlased, ajakirjanikud, kultuuritöötajad ja ka nii paljud elanikud lähemalt ja kaugelt seda toetavad? Kui Metsküla on mõnede LASTE VAJADUSTELE vastav lähim kodulähedane kool, mille pärast siia elamagi tullakse, siis kas tõesti pole huvi tekkinud, milliseid väärtusi oleks mõistlik ka teistes valla koolides rakendada, et maksumaksjaid tuleks rohkem ja kurnamist oleks vähem? Kõige vähem riiki kurnavam olekski Tallinnasse elama minna. Kõik kaugemad maa- ja väikelinnade koolid “kurnavad” oma kõrgema koefitsiendi võrra riiki.

Sama siin
2 kuud tagasi
Reply to  Vanaema

Nüüd on siis järg juba Palivere kooli käes ka. Eks Lääne Nigula vallaisad ahvivad Lääneranna omasid järgi.
On ikka täitsa jaburaks mindud selle nn.koolivõrgu korrastamisega! Lapsed peavad saama kodu lähedal koolis käia, eriti kui on tegemist nii suure kohaga kui seda on Palivere!

IRW
2 kuud tagasi
Reply to  Vanaema

See metsaküla pole mingi kodulähedane kool ju , neid nn kohalikke seal ju vaid vist 7 last , ülejäänutele ei ole see lähim kool . See on ühe seltskonna hobikool lihtsalt mida üritatakse maksumaksja raha eest ülal pidada

Kus
2 kuud tagasi
Reply to  IRW

kohas asub metsaküla kool?????

Ehh mis
2 kuud tagasi
Reply to  Kus

Lääneranna vallas. Googeldage, kui muidu ei tea. Palju sellest juba kirjutatud.

Parem Teenus
2 kuud tagasi
Reply to  IRW

Miks tahetakse Metsküla kooli lapsi õppima panna? Huvitav, et IRW, Janar Sõber ja Ingvar Saare (nähtud viimase istungi põhjal) seda lihtsat asja ei mõista.

Vanaema
2 kuud tagasi
Reply to  IRW

Aga saigi ju öeldud, et nende laste VAJADUSTELE vastav kodulähedaseim kool. Kõigil ei ole samasugused vajadused. Ja see Teie arvates hobikool ei olnud mingi suletud seltskonna oma vaid kõikidele avatud. Eesti mõistes on Lihula gümnaasiumiosa ka nagu hobikool, mida ehk riik ja maksumaksjad ei peaks pidama. Mina nii ei arva! Pigem, et kes kasvava õpilaskonnaga algkoole ei hoia, see gümnaasiumi ei kogu! Ja siin ei tule tasandusfond appi kui lapsi ei jagu. Lääneranna toredad ja omanäolised väikekoolid on just gümnaasiumiosa pidamise ja arendamise jaoks vajalikud.

Viive46
2 kuud tagasi
Reply to  IRW

IRW, ehk selgitate, mille poolest erineb vallamajja kogunev hobivolikogu Metsküla hoobikooli kogunevast seltskonnast? Põhiseadus peaks kehtima võrdselt mõlemale seltskonnale ju? Ja kui ei kehti, siis ehk oskate öelda, miks?

Napak
2 kuud tagasi

Kogukonna kurnajad peavad kogukonda teenima mitte nende vastu võitlema!