Ajalookonverents kergitas katet ilmuvalt raamatult

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Janis Tobreluts (vasakul) korrastas Lääne-Nigula koguduse arhiivi ja Kalev Jaago leidis uusi fakte Lääne-Nigula kihelkonna keskajast. Foto: Kaire Reiljan
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

 

Reedel Oru kultuurisaalis peetud Lääne-Nigula ajalookonverents oli omamoodi isutekitajaks aasta lõpus ilmuvale Lääne-Nigula kihelkonna ajalooraamatule.

Konverentsil, mida oli täiskasvanud ajaloohuviliste kõrval kuulama tulnud ka saalitäis õpilasi Lääne-Nigula koolidest, kõnelesid raamatusse artiklid kirjutanud ajaloolased Leho Lõhmus, Mati Mandel ja Kalev Jaago, Lääne-Nigula koguduse arhiivi korrastanud arhivaar Janis Tobreluts ja Eve Tamm-Hinno Linnamäe arenguseltsist.

Kuna konverents peeti 2. veebruaril, mil möödus 104 aastat Tartu rahu sõlmimisest, koguneti alustuseks Lääne-Nigula kiriku juures asuva Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juurde. Mälestusmärgi püstitamisest rääkis oma ettekandes ka Leho Lõhmus. Tema sõnul sai samba loomise idee alguse juba 1923. aastal, kuid avamiseni jõuti seitse aastat hiljem, 1930. aastal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments