Suitsuahju tuhk süütas kasvuhoone

30. jaanuaril kell 11.24 teatati häirekeskusele, et Haapsalus Tallinna maanteel põleb väike kasvuhoone, kus sees elektriline suitsuahi.

Tulekahju oli alguse saanud kuumast tuhast, mis suitsuahjust välja võttes pandi plastmassämbrisse. See süütas omakorda põlema kõrval asunud mullafreesi ja muruniiduki.

Peremees asus ise kohe tulekahju kustutama ning päästjad viisid põlenud masinad välja ja kustutasid aktiivsed tulepesad lõplikult. Plastämbrisse või kilekotti tuha panek on äärmiselt tuleohtlik.

Päästjad panevad südamele, et koldest võetud tuhk tuleb panna mittepõlevast materjalist anumasse ning eemale süttida võivatest materjalidest, sealhulgas puitpõrandast või teistest küttepuudest. Tulised söed võivad tuhas hõõguda isegi kuni nädala. Kõige parem on kuum tuhk viia metallanumas hoonest välja jahtuma. Tulekahju võib tekkida lenduvast sädemest ning isegi soojusülekandest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments