Lindid piiravad rattateel parkimist

Selleks, et autojuhid Posti tänava rattateele ei pargiks, on lisaks märkidele tee külgedel ka lindid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Selleks, et autojuhid Posti tänava rattateele ei pargiks, on lisaks märkidele tee külgedel ka lindid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kolmapäeva hommikul piiras Haapsalu linnavalitsus Posti tänava jalgrattatee lintidega, sest autod kippusid sellel parkima.

„Liikluskultuuri meil pole, liiklusjärelvalvet keegi ei tee. Ainult füüsiline tõke aitab - nii tobe kui see ka pole,” ütles Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
49 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
3 kuud tagasi

Oh…ootame ära…kolib (kui kolib..aastat ei tea) linnavalitsus Lossiplatsile ja Maxima leiab ka uue koha….ja ongi..no problemo.
Las siis ratturid uhavad…nii suvel kui talvel…ja lõpuks hääbub elu ka tagalinnas.
Nagu Pärnu Rüütli tn. – suvel on elu…talvel vaikus…

eksole
3 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

Et siis linnavalitsus ja Maxima hoiavad veel tänavat elus? Ausaltöeldes peakski need mõlemad kuskil mujal olema. Kaubamaja juurest edasi ei peaks kellelgi, peale kohalike elanike ja prügiauto kellelgi autoga asja olema. Mis häda on väikelinnas autoga igale poole ronida?

..!!
3 kuud tagasi
Reply to  eksole

Autoga on väga tore sõita, ka tagalinnas, mis seletad oma asja polega!!!

Tea
3 kuud tagasi
Reply to  ..!!

Autoga ja Haapsalus???
Täiesti ajuvaba!!
Ikka tipa-tapa, tipa-tapa!! Näeb linna, maju, loodust, inimesi, maju….jne….

En.
3 kuud tagasi
Reply to  Tea

Lihtsalt huvi pärast küsin, kuhu tipa-tapa liikleja oma auto siis peaks jätma, kui on tulnud Haapsallu kaugemalt? Kaubamaja parklasse?

Kindlasti soovitab keegi, et pargitagu Vaba tänava lõppu uude parklasse või Vasikaholmile. Ühesõnaga, kuhugi ääremaale, kust esimese punktini, kus üldse midagi ‘juhtub’, tuleb kõmpida sadu meetreid.
Ausalt öeldes ei kujuta ette, et Viljandisse, Pärnusse või Rakverre sõites päris linna sisse ei pöörakski, vaid otsiks esimese asjana mingit äärelinna ‘rohekorrektset’ parklat.

tea nüüd
3 kuud tagasi
Reply to  eksole

Arsti juurde minna näiteks.

Napak
3 kuud tagasi

Võimendatakse oma lollust veelgi.

..??
3 kuud tagasi

Mis sest ratta teest kasu on kui lumehunnikud teatud vahemaa tagant ees on ja nüüd veel märgid ja lindid kaa veel

..!!
3 kuud tagasi
Reply to  ..??

rohkem autojuhtidele tähelepanu äratamiseks, et krt ei pargi sinna kus pole ette nähtud. Puust ja punaseks tehti, muidu ei saa aru ju nagu näha oli 🙂

Miskit
3 kuud tagasi

on ikka vakavasti vinossa (tōsiselt viltu) selle tänavaga.

pole sellel
3 kuud tagasi
Reply to  Miskit

tänaval viga midagi, lihtsalt on üks jagu inimesi, kes muutkui kritiseerivad ja ükskõik mida ja kus. Peaasi et saaks siunata, siis on päev korda läinud.

kohalik
3 kuud tagasi

Kui seal oligi jalgratturile pisut ruumi siis tänu neile märkidele pole enam sedagi.Sama kursiga võiks need pooletoobised suvel Viigile lindid ette vedada,et keegi rumal õhukesele jääle ei läheks.

endine haapsallane
3 kuud tagasi

Hale lugu, kui kobarkäkerdatud planeeringuga ei suudeta mõnusas väikelinnas jalakäijaid, jalgrattureid ja autosid jamasid tekitamata linnaruumi mahutada. Kes tegi? Linnavalitsuse äge meeskond.

Vaat Nii
3 kuud tagasi

Jummala õige jutt. Mäesalu võiks oma viga nüüd ikka tunnistada ka.

ongi nii
3 kuud tagasi

et kommenteerivad kes ei ole kohalik. Võiks nagu vaadata muud, mis on su enda kõrvaltänaval ja kommenteerida nii et vähe pole. Haapsalus on talv nagu mujal Eesti maal ja on äge külm nagu oli vanasti. ( siis kui oli vesi vedelam, rohi rohelisem ja inimesed polnud nii vatis hoitud)

Urmas
3 kuud tagasi

Kopenhaageni kesklinna on autotee, rattatee ja jalakäijate tee kõik ühel tasandil. Meil on tegu lihtsalt olematu liikluskultuuriga,

Kelk
3 kuud tagasi

Jalgratturite massid ei saa üldse sõita, sest autod takistavad neid1 – nojah, talv ja – 20 kraadi pole probleem jalgratturitele, vaid hoopis parkivad autod!

Ugo
3 kuud tagasi
Reply to  Kelk

Rattureid kuipalju liikumas!! Vaata ainult ringi.
Naelkummid on täiesti müügil rattapoodides. Pole probleemi.

Napak
3 kuud tagasi
Reply to  Ugo

Ugo, mine toast välja ja vaata ringi enne kui tuututama hakkad.

IRW
3 kuud tagasi

Kellele nahh neid rattateid üldse tarvis on. Järjekordne ämber.

...
3 kuud tagasi
Reply to  IRW

Ma pakun, et jalgrattaga liiklejatele on neid tarvis.

Ikka saaks
3 kuud tagasi
Reply to  ...

Paraku talvel rattureid lihtsalt pole. Kui kaks on, saavad need ka pargitud autodest mööda, kui vaid tahtmist on.

Tea
3 kuud tagasi
Reply to  Ikka saaks

Kuidas ratturid pole???
Isegi lumega ja tuisus on ratastega sõitjaid!!

Napak
3 kuud tagasi
Reply to  Tea

Eks pooletoobiseid jagub igale poole. Õnneks üksikuid.

...
3 kuud tagasi
Reply to  Ikka saaks

Milleks parkida sinn kuhu ei tohiks? Sama hästi võib ju parkida kõnniteele arvates, et ah siin tänaval nagunii eriti keegi ei liigu või kellegi värava ette, et ah neid pole nagunii kodus. Mida siin keerutada on, liiklusreeglid on kõigile ühesed täitmiseks. Mis siis saaks kui iagaüks hakkab ise oma suva järgi liiklema? Mõelge peaga ka natukene!

tjah
3 kuud tagasi
Reply to  IRW

Rattateed isenesest ei ole ju halvad asjad. Aga teha rattatee praktiliselt KESET jalakäijate kõnniteed, no selleks peab ikka nõrgamõistuslik olema (ühel pool Posti tänaval on autorada, siis jalgrattatee (parkimiskohad vahel), siis puud-lilled ja siis kõnnitee. Teisel pool tänavat on autorada, puud-lilled ja parkivad autod ja siis rattatee läbisegi kõnniteel astujatega. Vaata näiteks Veetorni juures surnuaiapoolset bussipeatust. Midagi lollimat annab välja mõelda.

Feminist
3 kuud tagasi
Reply to  tjah

Kõik see jama algas halvast projektist. Täpselt sama Kuressaare kesklinnaga, kus tibide tehtud projekt viis tänaseni lagunevale tänavale ja lõpututele kohtuasjadele.

..!!
3 kuud tagasi
Reply to  Feminist

Ma ka ei saa aru, kuidas linnapea sellise projekti läbi lasi. Elukogenud mees nagu ju.

küll aeg
3 kuud tagasi
Reply to  tjah

korrigeerib need mitteotstarbekad moodustised.

Tahaks näha
3 kuud tagasi

kes sellise sula-pakase ralli ajal jalgrattaga sõidab? Kui tänav on niimoodi planeeritud et parkimisruumi ei ole, siis on asi halvas planeeringus, mitte kurjades ja rumalates autojuhtides!

Ants Laur
3 kuud tagasi

Sellele osale rattateest, mis piirneb vahetult sõiduteega võiks paigaldada kummist piirdepostid, niisugused nagu on Tallinna mnt. Rannarootsi bussipeatuses. Ehk see aitab väärparkijaid eemal hoida.
Ja muidugi on rattateelt ka lumi koristamata, kirjutasin linnale sellest murest 18 detsembril, aga lumekoristust pole siiani toimunud.

...
3 kuud tagasi
Reply to  Ants Laur

Kesse sul sellise ilmaga rattaga sõidab. Nalja teete?

IRW
3 kuud tagasi
Reply to  ...

Aga näed, kakukesel on mure…. Ta ei saa öösiti magada.