Läänemaa parimaks jalgpalluriks valiti teist aastat järjest Martin Salf

Läänemaa parim jalgpallur on Martin Salf. Foto: erakogu

Läänemaa parim jalgpallur on Martin Salf. Foto: erakogu

Läinud reedel tegi traditsioonilisi aastakokkuvõtteid Läänemaa jalgpalliklubi esindusmeeskond, kellele see hooaeg oli kõrgemas liigas neljas.

Teist aastat järjest valiti aasta parimaks Martin Salf, kes 2023. hooajal oli platsil kolmekümne viies mängus, teenis 2932 mänguminutit ning lõi 15 väravat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maarek
4 kuud tagasi

Maailma 120-nda jalkariigi kolmanda liiga eelviimane sats. Pole mõtet olematut taset üles puššida.

Autor
4 kuud tagasi
Reply to  Maarek

Negatiivseid hinnanguid on kahtlemata lihtsam anda kui vastupidi. Vaevalt, et mõni maailma esiviisiku riigi väikelinna klubi maailma tasemega võrdlema hakatakse. Väikeklubi mängijad, kes on hakkama saanud millegagi, millega teised sarnased klubid hakkama ei saa, väärivad kahtlemata tunnustust.Panustatakse eelkõige seetõttu, et noortel oleks eeskujud omast käest kodu lähedalt võtta. Võrrelda saab võrreldatavaid asju. Igal tasemel saab häid sooritusi teha.

fänn
4 kuud tagasi
Reply to  Autor

Linna kirjutame väiksemaks, saavutused suuremaks… See, et Haapsalus on tubli jalgpallimansa, ongi väga hea aga artiklid võiksid olla adekvaatsed, mitte õhku täis. Minu hinnangul läks eelmine hooaeg aia taha. Teie hinnangul kindlasti mitte. Oli see nii või naa aga tahaks kuulda, miks nii läks ja mis plaanid on järgmiseks hooajaks. Minu arust ei võrrelnud Maarek Haapsalu tiimi sugugi mitte maailma tasemega. Pigem Eesti omaga, kus meist eespool on veelgi väiksemad linnad.

Autor
4 kuud tagasi
Reply to  fänn

Tegemist oli tõesti võistkonna kõige raskema ja kehvemate tulemustega hooajaga esiliiga B-s. Kui hooaja alguses oli nn paberil mängijate individuaalseid oskuseid ja varasemat praktikat arvestades korralik löögirusikas, siis tegelikkuses kujunes kahes linnas (Tallinnas ja Haapsalus) treenimine võistkonnale korralikuks väljakutseks kokkumängu osas. Liiati tuli praktiliselt igas mängus väljakule uus algkoosseis. Kindlasti oli vajakajäämisis nn vanade olijate ja uute tulijate ühtseks võistkonnaks sulandamisel.

fänn
4 kuud tagasi

Mis kõrgemast liigast autor räägib? Haapsalu klubi mängib esiliigas B, mis on liigade kolmas tase. Enam ei mängi, sest kukkus sealt välja.

Autor
4 kuud tagasi
Reply to  fänn

Eks nende määratlustega ole nii ja naa, aga Eestis loetakse esiliigad kõrgemate liigade alla ning neile laienevad tippliigadele seatud nõuetest ka vastavad õigused (nt EJL arengustipendiumid noormängijatele, UEFA solidaarsustoetu jm) ja kohustused (litsentsinõuete täitmine, naiste jalgpalli arendamine jms). Tippliigade litsentseerimisprotsess on küll alles käimas, kuid puuduvad andmed, et LJK esindusmeeskond oleks liigast välja kukkunud. Üleminekumängudes saadi kahe mängu kokkuvõttes 6:5 võit, millega tagati endale sportlikult igati ausas konkurentsis liigasse püsima jäämine.

fänn
4 kuud tagasi
Reply to  Autor

See, et kolmandale liigale preemiumliiga nõuded laienevad, ei tee temast veel kõrgemat liigat. Mängitakse ju kohtadele 21-30. Liiga nimi on esiliiga B.

Autor
4 kuud tagasi
Reply to  fänn

Lihtsalt tavaks on kasutada alaliidu määratlust seetõttu ka vastav sõnakasutus.