Päästjaid kutsuti luiki päästma

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Luiged jääl. Foto: arhiiv
Luiged jääl. Foto: arhiiv

Esimesed külmakraadid katsid nädalavahetusel Haapsalu Tagalahe õrna jääkihiga ja kohe hakkasid päästjad saama kõnesid kinni külmunud luikedest. Neljal korral teavitati häirekeskust, et Haapsalu linnas on luiged jäässe kinni külmunud. Iga kord olukorda kontrollima suundunud päästjad tuvastasid, et lindudega on kõik korras.

Päästjad rahustavad elanikke: terved linnud tavaoludes jäässe ei külmu. Enne päästeauto ja -varustusega meeskonna kohale kutsumist tasub veenduda, kas lind ikka on päriselt hädas.

Ka Terje Parra loomapäästegrupist pani inimestele südamele: „Kallid inimesed, promenaadil olevad linnud on täiesti terved, nad ei vaja abi ning nende pärast ei pea muretsema. Las nad ajavad rahulikult seal omi asju ja kui aeg, lähevad nad mujale.”

Inimeste jaoks on esimene jää väga nõrk ja sellele veel minna ei tohi. Inimest kannab viie sentimeetri paksune jääkiht. Kui temperatuur langeb kümme kraadi alla nulli, kasvab jää ühe ööga ligi kaks sentimeetrit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seikspiir
8 kuud tagasi

Iga aasta kordub sama tsirkus. Kui kõik kassid on puu otsast “päästetud”, siis on luiged “külmunud”.

Haapsalust
8 kuud tagasi

Ja ärge minge neid luiki saiaga söötma! Las looduse loomad elavad oma elu.

väidetavalt
8 kuud tagasi

tuleb elekter seinast ja raha ämma kapist

Ei taha libereid
8 kuud tagasi
Reply to  väidetavalt

loll oled, kaka!
Astu tagasi!!