Linnamäe lihatööstus sai parima mahetoidu konkursil eripreemia

Lääne Elu

info@le.ee

Linnamäe lihatööstuse tegevjuht Marko Hiiemäe võttis vastu parima mahetoote eripreemia. Foto: Eiko Lainjärv
Linnamäe lihatööstuse tegevjuht Marko Hiiemäe võttis vastu parima mahetoote eripreemia. Foto: Eiko Lainjärv

Laupäeval, 18. novembril kultuurikatlas koos festivaliga Maitsev Eesti toimunud mahepõllumajanduse aastakonverentsil kuulutati välja parimad mahetootjad ja -tooted.

Mahetoidu eripreemiaga tuli koju Linnamäe lihatööstus. Suurepäraselt eksponeeritud maitsva toote eripreemia tõi neile Rohumaaveise antrekoodi steik.

Tänavuse parima mahetootja tiitli pälvisid Max ja Meelis Mõttus ettevõtetega Lõunapiim ja Metsavenna turismitalu. Parima mahetoidu tiitli sai Vinkymoni fermenteeritud küüslauk ja parima mahejoogi tiitli Metsavenna turismitalu keefir.

Kokku anti igas kategoorias välja kolm auhinnalist kohta ja eripreemiaid.

Konkursi korraldaja Airi Vetemaa sõnul oli konkursil osalejate tase ühtlaselt kõrge nii tootjate kui ka toodete puhul ning parimaid seetõttu eriti keeruline valida: „Kuigi ettevõtted olid väga erineva suuruse, tegutsemisvaldkonna ja ajalooga, olid kõigil omad esiletõstmist väärivad eripärad.“ Ühise joonena innustas kõiki nominente soov tegutseda võimalikult keskkonda säästvalt ning pakkuda meie toidulauale suurepärast ja tervislikku toitu.

Parima mahetootja ja -toote konkurss toimus neljateistkümnendat korda. Konkursse korraldab Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi tellimisel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments