Kaido Saarniit: 2024. aasta riigieelarve nõrgestab Eesti sisejulgeolekut

Endine politseinik, praegune Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit (Keskerakond). Foto erakogu

Järgmise aasta riigieelarve seletuskirjast on lugeda, et suurendatakse politseihariduse õppekohtade arvu ning väljaõppe mahtude suurendamiseks eraldatakse lisaks 2,5 miljonit ja alates 2025. aastast 5,5 miljonit eurot. Lisamiljonid on ette nähtud ka tasemeõppe ja täiendkoolituse läbiviimiseks ning usaldusväärsete, asjatundlike ja pühendunud töötajate arendamiseks.

Eeltoodu on tõepoolest positiivne, kuid kahjuks on üks asi noored välja õpetada, teine asi neid valitud erialal töötamas hoida. Eelarvega tutvudes tundub, et Reformierakonna poolt juhitud valitsus ühe käega annab ja teise käega võtab. Kui noor inimene on saanud väljaõppe – olgu siis politseiametnik või päästja –, siis tema ootus on valitud erialal tööle asuda ja vääriliselt tasustatud saada, et alustada iseseisvat elu. Kahjuks ei ole eelarve koostamisel sellele mõeldud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tige kala
5 kuud tagasi

Riigisektori kulusid tuleb kiiresti vähendada ja vaja on kiiresti läbi viia riigireform

Rumalus kuubis
5 kuud tagasi

Kes küpsetas, ise küpsetasite. Nõrk Jüri oma saamatusega ning koalitsioonis reformistidega tegite suhteliselt palju rumalaid poliitilisi otsuseid. Kesikute jutud on nagu muinasjutt vägevuse kohta. Ikka vist ei saada aru, miks erakonna juhi valimistel keegi võitis, äkki tuleks tegeleda rohkem sisekaemusega?