Liikluskohvik juhtis tähelepanu ohtlikele kohtadele

Foto Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

 

Kolmapäeval Haapsalu raamatukogu lugemissaalis toimunud liikluskohvikus said inimesed muuhulgas ise välja tuua ohtlikke kohti linnas.

Ühe liikluskohvikus osaleja hinnangul peaks Haapsalu „pimedatel“ ristmikel olema rohkem peegleid. Ta tunnistas, et viimasel ajal on peegleid küll juurde pandud, kuid neid pole tema meelest piisavalt. See on kohvikulise sõnul ka põhjus, miks sõidukijuhid pole harjunud „pimedatel“ ristmikel peegleid vaatama ja avariid on kerged tulema.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
6 kuud tagasi

Midagi ka omast kogemusest: Kuna Posti tänav on muudetud kuumaastikuks on seal autoliiklus tänaseks hõre. Aga autod pole linnast kuhugi kadunud vaid avastanud uusi läbisõiduteid vanalinnast Jaama t. – Tallinna mnt-ni. Kreutzwaldi tänavalt näen, kuidas uueks transiitteeks on saanud Endla, mille kaudu jõuab otse Lahe’st Surnuaia ja Posti tänavale. Kreutzwaldi ristmik ise on ‘pime’, väike kõverpeegel ei mõju veenvalt. Ülal mainiti Posti t. ühesuunalisi jalgrattaradu. Loodan, et rattarajal ei nõua noolte järgimist karmilt need, kes ise ratast ei kasuta. Sest Posti tänav on ebamugav mitte ainult autodel vaid ka ratturitel. Ja üldse! Miks arvati, et Posti tänava rattaraja põhifunktsiooniks on… Loe rohkem »

IRW
6 kuud tagasi
Reply to  En.

Jalgratturid tulebki panna seisma igal ristmikul. Muidu tekib neil “õigustatud ootus” ka neil ristmikel, millel nad peavad teed andma.

kartul
6 kuud tagasi
Reply to  En.

Eesti liiklusseaduse järgi jalgrattur, kes sõidab kuskil mujal kui sõiduteel, peab ületama kõik lõikuvad sõiduteed jalakäija tavakiirusega 3-7 km/h. Ehk jah, liiklusseaduse järgi on see “rattatee” täiesti samaväärne ebaseaduslikult kõnniteel sõitmisega ning igal ristmikul tulebki praktiliselt seisma jääda. Aga nüüd IRWile vastuseks. Jalgrattur ei pea leppima sellega, et ta tulebki panna seisma igal ristmikul, vaid ta võib lihtsalt sõita sõiduteel. Ehk siis sellel Posti tänaval logistamise asemel neidsamu tänavaid mööda, kust autodega ringi sõidetakse. Nii palju kui mina olen rattaga Haapsalus käinud, ma pole selles linnas sõitnud meetritki mõnel rattateel. Juba Tallinna poolt sissesõidul kõik need anna teed märgid jalgratturile… Loe rohkem »

En.
6 kuud tagasi
Reply to  kartul

To Kartul: Nii ongi, kahjuks! Haapsalu Facebooki grupis on praegu nähtav 1989.a. amatöörvideo väljavaatega Haapsalu tänavail sõitva auto aknast. Filmija alustab ja lõpetab Tallinna maanteel, kulgeb läbi Posti-Karja tänava, tehes tagasipöörde lossiplatsil. See toob meelde kunagised laiad linnatänavad ja mälestuse, kuidas jalgrattaga sai takistusteta otse Lihula mnt. algusest Uuemõisa või Võidu väljakule (Lossiplatsi) sõita. Mingil veidral moel on kõik tänavad muutunud takistusrajaks. NB! Ka mina teadvustasin mingil hetkel, et jalgratta( täpsemalt kergliiklus)tee kasutamine pole kohustuslik. Kui on tarvis asja pärast Uuemõisas käia, tuleb sõita autodega samas voos – kahjuks väga kitsaks muudetud peateel (ent vähemalt jõuad minutitega kohale). Posti tänava… Loe rohkem »

imeline
6 kuud tagasi

nende peeglite juures, mis on ülespandud puudub igasugune võimalus neid normaalselt kasutada. nad on liiga kõrgele üles pandud ja moonutavad peegelpilti. täitsa võimatu on soovi korral neid kasutades huuli värvida , soengut korrastada või silmi värvida. mõistmatu on, miks üldse sellised kõverpeeglid on avalikku ruumi paigaldatud, kas tõesti ei jätk raha korralike peeglite jaoks

Kodanik
6 kuud tagasi

Jalgratturitele raiutakse seda ühe suunalist Posti tänava rattateed mällu. Aga keelumärkidest te kulla jalgratturid ei tea midagi. ⛔ see märk kehtib ka teile, kui ei ole lisatahvlit.

Jaanus
6 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Jalgrattur on Haapsalus nagu pühalehm. Iial ei või teada millal ette keerab.

IRW
6 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Sel märgil ei saa olla mingit lisatahvlit

Liiklus inspektor
6 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Ega ikka ei ole küll!
Mine kooli!