Rohuküla uputusi põhjustavad lained, mitte kõrge veetase

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

smart

Rohuküla sadamas on vesi parkla üleujutatud. Foto: Viivika Pankin

Laupäeva öösel olid Rohuküla sadama parklasse jäetud autod kuni ukseni merevees. Vägev tormituul tekitas sadamas lainetemöllu, mis ujutas üle ka sadama parkimisplatsi.

Läänekaare tuul kergitas laupäeva õhtul merevee taset. Meri hakkas järsult tõusma pärast kella 21 õhtul ning oli keskööl 115 cm üle Amsterdami nulli ning lained paiskusid üle kai serva parklani välja. Veetase hakkas langema alles kella nelja paiku hommikul, mil tuul vaibus. Hommikuks oli parkla taas kuiv.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi vabatahtlik
6 kuud tagasi

Millest need lained siis koosnevad kui mitte veest? Kui ikka autod rikutud saavad, siis pole ju vahet kuidas see uputus täpselt tekib.

dogma
6 kuud tagasi

peab uskuma , kui seltsimees nii väidab

Ja...
6 kuud tagasi

…lained pidavat hoopis maa poolt tulema.

Kalvi
6 kuud tagasi

Järelikult on unustatud ehitada drenaaz. Autoomanikud saavad nüüd sadamahaldajalt kahjutasu nõuda. Kui ikka volksvaagen soolavette satub siis võib selle küna maha kanda.

nooh...
6 kuud tagasi
Reply to  Kalvi

drenaaž on seal olemas, aga lainetega lendab kaldale erinevat mererohtu, vetikaid, mis kaevuluugid umbe ajavad. See on vana probleem ja selle pärast olen oma perel rangelt keelanud mujale, kui parkla keskpaika parkiada, sest see on seal kõige kõrgem koht.

No jah
6 kuud tagasi
Reply to  Kalvi

Kalvi, kui matsu ei jaga. Ära parem kommenteeri.