Posti tänavalt väljakaevatud maetakse Ridalasse

Andra Kirna

andra@le.ee

Paljudel kalmistutel on üles seatud kenotaafid. Foto: erakogu

Ridala kalmistu. Foto: erakogu

Järgmisel reedel, 29. septembril maetakse Ridala uuele kalmistule ümber Posti tänava haljasalalt välja kaevatud tsiviilisikute säilmed.

Mais kaevasid Posti tänaval haljasalalt kaubamaja juurest lisaks eri sõdades elu jätnud sõduritele välja 39 tsiviilisiku säilmed. 38 neist hukkasid sakslased 1941. aastal ja nad maeti sellesse kohta ümber pärast sõda. Peale nende oli sinna maetud üks 1946. aastal tapetud inimene.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Milly
10 kuud tagasi

Kus saab teada kes nimelt olid need sakslaste poolt mõrvatud. ka minu onu peaks nende hulgas olema kuid tema nime pole kunagi kividel olnud. Nagu ma kuulsin oma isalt olevat onunaine oma mehe riideräbalate järgi ära tundnud aga ei julgenud seda öelda.kartis repressioone,Ajad olid sellised,Nagu ma olen kuulnud mõrvati onu 1941 a,septembris kuskil Uuemõisa kandis. Kust saaks informatsiooni. internetist pole ma selle kohta midagi leidnud.Ka onu järeltulijad tahaksid oma vanaisa kohta teada mis juhtus ja miks juhtus,