Esimest korda kooli! Mida kaasa võtta?

Jasper valis omale ise koolikoti ja on kooliminekuks valmis. Foto Madiken Oja

Panime koos seitsmeaastase Jasperiga kirja, mida on ühel septembrist esimesse klassi suunduval poisil kooliks tarvis, kui palju vajalik maksab ja kas kõige selle soetamiseks piisab ka Haapsalu linna makstavast kooliminekutoetusest.

Ma ei teagi, kuidas mujal, aga vähemalt Haapsalu linna algkoolis on kooliasjade valimine ja ostmine küll väga lihtsaks tehtud. Kõigepealt saab iga pere õpetajalt täpse nimekirja, mida on tarvis. Siis toimub ka koolieelne lastevanemate koosolek, kus vajalik kraam läbi arutatakse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kerli
7 kuud tagasi

Minu lapsele ostis ka klassijuhataja vihikud ja ma ei mäletagi mis asjad kõik veel ära. Väga hea ja poole lihtsam nii. Ja see oli juba 15 aastat tagasi nii. Lapsel ei jäänud elus midagi saavutamat. Elu läks edasi ka nii ja seisma sellepärast ei jäänud. Kõik sõltub klassijuhatajast ja koolist.

tark öökull
8 kuud tagasi

peaasi, et laps ei too kooli relva

ökul
8 kuud tagasi
Reply to  tark öökull

Laps toob kooli kaasa selle, mille kodu eelneva 7 eluaasta jooksul temasse on talletanud. Stardipositsioonid on väga erinevad.

enn
8 kuud tagasi

tegelikult oleks 7. klassi õpilastele EV-s juba autot ning juhilube vaja, et mingitmoodi kooli üldse kohale saada. tõuksid ei ela neid vahemaid üle, mida koole sulgevad KOV-id lastele tekitavad.

Triinu
8 kuud tagasi

Mõnes koolis on jah lihtne. Õpetaja kogub klassi jaoks raha ja ostab näiteks vihikud, joonistamiseks paberid jne. ise. Lapsel vaja vaid kotti ja pinal täita ning õpukitele paberid. Minu aeg pidi töövihikud ise välja ostma, nüüd on need tasuta. Pole vaja osta kõige kallimat ja uhkemat koolikotti.
Minu lapsel oli poole väiksem koolikott. Nii suurt ei läinudki vaja nagu pildil.

Jah?
8 kuud tagasi
Reply to  Triinu

Miks peab õpetaja sinu lapsele õppevahendeid ostma? Kes tema lastele ostab? Sina või? Perearstilt ootad ka, et sulle ravimid koju ostaks?

Jah!
8 kuud tagasi
Reply to  Jah?

Pole mõtet sulle seletada miks, sest aru sa nii või naa ei saa.

Jah!
8 kuud tagasi
Reply to  Jah?

Mine õige arene kuskil.

Sest
8 kuud tagasi
Reply to  Jah?

mõni lapsevanem ei suuda osta õiget vihikut. Esimese klassi lapsele ei osteta paksu kaustikut. Joonte vahe peab õige olema.

Kuna
8 kuud tagasi
Reply to  Sest

Õpetaja on sama, mis teenija. Klienditeenindaja. Las jookseb ja ostab!

Kerli
8 kuud tagasi
Reply to  Kuna

Sammud loevad!!! Ainult kasuks liikumine, selles pole kahtlustki!