Anvar Samost: valitsus arutab pisikärpeid, aga peaks arutama majanduspoliitikat

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto erakogu

Vaatamata sellele, kes peaminister või rahandusminister on või milline poliitiline torm parajasti Eestis valitseb, näeb põhiseadus ette, et riigieelarve tuleb septembri lõpuks valitsusel valmis saada. „Iga aasta kohta võtab riigikogu seadusena vastu riigi kõigi tulude ja kulude eelarve. /.../ Valitsus esitab riigieelarve eelnõu riigikogule hiljemalt kolm kuud enne eelarveaasta algust."

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
8 kuud tagasi

Millegipärast saab Eesti demokraatia otsa tõesti mõne aastakümnega. Nii läks see esimesel katsel, nüüd kipub ka kraavi kalduma. Rahvas arvab, et see on poliitikute süü, aga et poliitika tõmbab ligi karjeriste ja võim rikub ja mugandab selle kandjaid, on ju vanad tõed. Kui elu muutub paremaks, siis kaob rahval poliitika vastu huvi, nii ongi tee lahti, selleks mis toimus meil 1934 ja mille ilminguid näeme poliitikas praegu. Ilmselt peaks nüüd uus rahvarinne, kodanike komiteed vms välja arenema, kes ise võtaks ja riigirongi jälle rööbastele seaks. Kuni vaid kempleme katku ja koolera (vasak ja parempopulismi)vahel, ei saa seda asja parandada.

Kaja hävituspataljon
8 kuud tagasi

Põhiseadus ei kehti juba ammu, kuna pole meil enam tegemist demokraatliku riigiga. Seda paberilehte tsiteeritakse ainult moonutatud kujul, nagu võlts-liberaalidele omane. Kui puudub võimude lahusus, on demokraatia lõppenud.

peep
8 kuud tagasi

Demokraatia lõppes siis kui kamp kloune arvas et kui nad õukonda lähevad ja arvasid et sellest saab kuningriik aga tegelikult sai sellest tsirkus.

Seal alates olnud katse luua III reih ja Boeblsi propaganda.

Õnneks eesti rahval mõistus peas ja ei lase sel kunagi juhtuda