Linnavalitsus plaanib uue maja ehitada linna raha kasutamata

Haapsalu linnavalitsuse uue hoone ideekavandite võistluse võitnud arhitektuuribüroo Molumba töö Kirsiaed. Foto: OÜ Molumba

Haapsalu linnavalitsuse uue hoone ideekavandite võistluse võitnud arhitektuuribüroo Molumba töö Kirsiaed. Foto: OÜ Molumba

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles volikogule, et uus linnavalitsuse hoone on plaanis ehitada linna raha kasutamata.

Lossiplatsi serva tühjale krundile ehitatava uue linnavalitsuse hoone eeldatav maksumus on Suklese sõnul 4–4,5 miljonit eurot, millest 2,7 miljonit soovib linnavalitsus saada toetusena liginullenergia maja ehitamiseks mõeldud meetmest. Ülejäänud summa kavatseb linnavalitsus katta praeguse linnavalitsuse hoone krundi müügist saadava rahaga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
9 kuud tagasi

4-4,5 miljoniga seda maja kohe kindlasti valmis ei ehita.

Umm.
9 kuud tagasi

Praegusest linnavalitsuse krundist oleks ilmselt huvitatud mõni jaekett, kes paneks sinna püsti mõne klassikalise sandwich paneelidest peletise. Oleks see vast kaunis vaatepilt – kahe XX’ga Maxima 😍

vanalinnast väljas
9 kuud tagasi
Reply to  Umm.

ja hea koht, krundile saab ka parkla teha. Nii vanalinna kui ka nõukaaegsete majade elanikele paras jalutuskäik.

Jänkununnu
9 kuud tagasi
Reply to  Umm.

XXXSexShop
Vot see oleks conteeent

Jänkununnu
9 kuud tagasi

Hea lähedal vangimajale….ja mitu kirikut ka kohe sealsamas..saab patud andeks paluda

pohmell
9 kuud tagasi

kas ikka plaanib

Nimi
9 kuud tagasi

Praegune hoone siis ei kuulugi linnale w?? Uskumatud ikka🤦

linlane
9 kuud tagasi
Reply to  Nimi

Loed sa ka artiklit või lihtsalt otsid võimalust mõttetu loba ajamiseks? Selgelt on ju kirjas, et puuduoleva raha soovib linnavalitsus katta olemasoleva linnavalitsuse hoone müügist.

Sers
9 kuud tagasi
Reply to  linlane

Arusaadav, kuid väidetud oli ju, et ei kasutata linna raha uue ehitamiseks ehk siis teisisõnu kommenteerijal tekkiski küsimus, et kas praegune lv hoone ei kuulugi linnale, arvates, et kuulub küll.

Snd
9 kuud tagasi

Lossiplats 6-le on lubanud linn kortereid rohkem, kui krundil ruumi parkida. Ja linnapea reserveerib neile parkimiseks avalikku parklat, kohas, mis niigi suvel parkimiskohtadega kitsas??? Oli vist 9 korterit ilma parkimiskohata. Kus see mõistus oli? Nüüd veel vaja sinna ka linnavalituse hoone ka ehitada, eemale tegelikust keskusest.

Ekspert
9 kuud tagasi
Reply to  Snd

Autosi hakkab nagunii vähemaks jääma praeguses keskkonnaseisundis. Vaja on luua jalgratastele jms kergliikuritele turvalisi ilmastiku eest kaitsvaid parkimiskohti.

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  Ekspert

Sa pole mitte ekspert, vaid “ekspert”.

kas
9 kuud tagasi
Reply to  Snd

sinna Lossiplatsile saab korteri ainult autoomanik või, ja mis marki peaks auto olema?!

Snd
9 kuud tagasi
Reply to  Snd

Minuarvates tuleb autosid hullumeelselt juurde. Haapsalus ei leia enam ammu parkimiskohta kesklinnas ja ka teistes eriti suvituslinnades olen seda viimasel ajal kogenud. Tore on unistada, et käime jala ja sõidame rattaga aga tegelikkus on teine. Inimesed tulevad teistest linnadest autoga.

Vasja Vase tänavalt
9 kuud tagasi

Mulle meenutab linnapea optimism Posti tänava remondiplaani. Hankesse mindi 1,3 miljoniga ja välja tuldi 3,4 miljoniga. Kokkuvõttes saime käki. Isegi LV on sellest aru saanud ja oma liikumise suunanud Võnnu tänavale. Niipalju, kui seal on paigaldatud peegleid pimedatele nurkadele , linnas mujalt ei leia. Kas uus maja ehitatakse linna eelarvele täiendavaid rahalisi kohustusi võtmata? 0,3 miljonit on juba linna eelarvest läinud ( arhitektuurikonkurss ja projekteerimine). Kokkuvõtteks : lõpetage raha matmine betooni ja ehitusplokki. Hakake tegelema “musta tööga”- Kuuse koolimaja??? , Haapsalu tänavate remont ( Hari valimislubadus), Lossiplatsi kolemajad, korralik supelrand kuurortlinna, liikluskorraldus jne. Kui pole infrat, siis ei tule ka… Loe rohkem »

ostsid
9 kuud tagasi

auto või…

Juku
9 kuud tagasi

Linnavalitsuse hoone aluse maa eest saada 1,3…1,8 miljonit eurot. Uskumatu optimism ! Reaalne müügitulu oleks kui see number kümnega läbi jagada ja siis ka ikka arvestada teatud müügiperioodiga.

mina
9 kuud tagasi

paneks sinna krundile uuesti rohelise konna püsti, mis vanasti üle platsi seal vastas asus ja rahvast kokku meelitas, oleks igati sobilik vana tallinnat seal limpsida kohviga ja jäätist süüa, seda kolemaja pole küll sinna vaja

räägid ikka Haapsalust,
9 kuud tagasi
Reply to  mina

üle väljaku oli rahvakeeli “Akvaarium”. Tundub üha enam, et kommentaaride autorid ei tea Haapsalust midagi või on see robot, mis ajab mingit jura !?

kellele
9 kuud tagasi

konn, kellele akvaarium

Sers
9 kuud tagasi
Reply to  mina

pole ju kole maja. Mis konkreetselt seal ei meeldi. Minumeelest just selline puu ja õhulist effekti taotletud nägemus, viimase peal nagu. Tule eluga kaasa, rohelin konn maeivõi :)))))

ABC
9 kuud tagasi

Mis vahe,raha on raha,peaasi,et linn saab uue stiilse raekoja.