Rohuküla-Heltermaa parvlaeval tutvustakse laevareisijatele päästeveste

Lääne Elu

info@le.ee

Parvlaev Leiger. Foto: Urmas Lauri

Homme, 29. juunil toimub Rohuküla-Heltermaa parvlaeval Leiger mereohutuspäev, kus politseinikud, vabatahtlikud ja parvlaeva meeskond tutvustavad mereturvalisuse põhitõdesid.

Kuna mereohutuspäeva keskmes on ennekõike päästevesti kandmise olulisus, räägitakse reisijatele päästevesti kandmise vajalikkusest, tutvustatakse parvlaeval kasutatavaid päästeveste ning näidatakse ka kuidas neid õigesti selga panna. Näha ja proovida saab erinevaid päästeveste. Samuti on kõik huvilised teretulnud lahendama ennetusteemalisi ristsõnu ja nuputamisülesandeid, väiksemad sõitjad saavad joonistada.

Ohutuspäeva meeskond jagab parvlaeval Leiger teadmisi homme kell 11.30-17.30, kokku neljal edasi-tagasi reisil. Lastega tegelevad politsei maskott Lõvi Leo ja TS laevade maskott Hüljes Ülo.

2022. aastal reageerisid merepäästjad ligi 200 merepäästesündmusele, mille käigus said abi ligi 400 inimest. Eelmisel aastal hukkus merel kolm inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments