30 Läänemaa abiturienti lõpetab gümnaasiumi medaliga

Läänemaa ühisgümnaasium on 2022. aasta kool. Foto: Andra Kirna

Enim medaliste on Läänemaa ühisgümnaasiumis. Foto: Andra Kirna

Enim medaleid, kümme kuld- ja 17 hõbemedalit, saavad Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased. „Ja 74 pronksmedalit,“ ütles LÜGi direktor Iro naljatledes, viidates ülejäänud lõpetajatele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
9 kuud tagasi

Eelmine aasta oli uudis, et medaliga lõpetajatele maksab linn päris suurt preemiat (kuldmedal oli 500.-), peab olema Haapsalu kodanik. Huvitav, kas mujal Eestis kooli medaliga lõpetanud ka seda preemiat saavad, kui on Haapsallu sisse kirjutatud?

Önne!
9 kuud tagasi

Nüüd ainult 3 eksamit ,mida riik jõuab . Aga seekord tugev lõpetajad

Mhh
9 kuud tagasi

Hinded on täiesti ülehinnatud.
Kui väikesel lapsel on ühes aines, teised kõik 5, keskmine hinne 4.4 ja ta aastaks 5 ei saa, siis kool teeb talle teisi viielisi taevani kiites sõna otseses mõttes karuteene…. Laps polegi enam tubli ja töökas kooli silmis. Madalam kui muru 0.1 p tõttu, igasugune isu õppida kaob. Õudne vahetegemine.
Ja siis samal ajal suurema lapse õpetaja ütleb, et 3 on ju ka hea hinne, aga vot motiveerimise kunsti ei mõisteta tänapäevani. Ainult piits ja präänik, täpselt nagu nõukaajal. Palka ainult juurde, tegema ei pea midagi muud kui õppimist välja jagama ja hindeid laduma.

Nimi (vabatahtlik)
9 kuud tagasi
Reply to  Mhh

Kas lapsel vanemaid pole?

Mhh
9 kuud tagasi

Õppeainete õpetamine on õpetaja, mitte vanemate töö. Vanematel on oma töö.

Mats
9 kuud tagasi

Meenub üks intervjuu akadeemik Anto Raukasega. Nimelt lõpetas ta 1953. aastal HugoTreffneri Gümnaasiumi (tolleaegse Tartu 1. Keskkooli) kullaga. Raukas mainis, et kui tavaliselt oli 1-2 kullaga lõpetajat, siis tal õnnestus kolmandaks juurde trügida. Aga need olid endised ajad. Nüüd on inimesed targemad ja gümnaasiumid ka palju kõrgema tasemega tolleaegse Treffneriga võrreldes.

Jah
9 kuud tagasi

Edu ja tuult tiibadesse Haapsalu noortele!

Abc
9 kuud tagasi

Kas pole liiga palju? Või on nõudmised nii madalad või on hoopis nii palju talente??

Hmm
9 kuud tagasi
Reply to  Abc

Arvan et asi ikka alla käinud . Mäletan et omal ajal meil 4 klassi peale oli vaid 1 medal

Vastaja
9 kuud tagasi
Reply to  Hmm

Mõnes maarajooni keskkoolis/väikegümnaasiumis, mis riigieksamite pingereas on muidu tagumises otsas, kirjutatakse poolele klassile medalid välja. Paras naerukoht.

Jah
9 kuud tagasi
Reply to  Abc

Riigieksamite tulemusi peaks ka ikka arvestama. Nõukaajal, kui oli vaja 6 lõpueksamit kõik viitele teha ja kirjandit hinnati Tallinnas vist Haridusministeeriumis, sai maarajoonides kuldmedali 1-2 õpilast.