Peapiiskop tahab jätta vaimulikud abielu registreerimisest kõrvale

Andra Kirna

andra@le.ee

EELK peapiiskop Urmas Viilma tuli Lääne praostkonna sinodil välja mõttega, et perekonnaseadu- se muutumisel võiksid vaimulikud abielude registreerimisest loobuda. Foto: Andra Kirna

EELK peapiiskop Urmas Viilma tuli Lääne praostkonna sinodil välja mõttega, et perekonnaseaduse muutumisel võiksid vaimulikud abielude registreerimisest loobuda. Foto: Andra Kirna

EELK Lääne praostkonna sinodil ütles peapiiskop Urmas Viilma, et abieluvõrdsuse kehtestamisel peaks vaimulikud loobuma neile antud õigusest abielu registreerida.

Justiitsministeeriumi juures eksami sooritanud vaimulikel on õigus registreerida abielu, mille nad laulatavad. „Vaimulikud, sõlmides perekonnaseisuametnikena abielusid, teevad seda riigi nimel,“ ütles Viilma.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ploodu
9 kuud tagasi

Piiskopi- härra vist esindab kirikut? Kas loeks siiski veel Püha Kirja Piibli ka läbi ja otsiks sealt,mida Piibel öoetab inimkonnale!! Abielu on püha liit -MEHE JA NAISE VAHEL.
Meie laulatuse kirikuöpetaja sönadest jäi meelde lause;Mida Jumal on ühendanud, seda ärgu inimesed lahutagi.Õnnistas Piiblil me sörmused. Abielu kestis 55 aastat kuni kaasa lahkumiseni siit maa pealt.Tehke järele ja rääkige siis!!
Me polnud pimeusklikud.

Vanaisa
10 kuud tagasi

Väga õige hr.piiskopi poolt – abielu on mehe ja naise kooselu mõiste,mitte mingi koerapulm…Aga ma ei kahtle,et mõni toimetaja selle kommi kustutab, sest peame mõne arvates niii tolerantsed ja sallivad olema.

eksole jah
10 kuud tagasi

Mina olen ka täiesti nõus, et vaimulikud tuleks jätta abielu registreerimisest kõrvale. Üldse ma arvan, et vaimulik ei olegi mingi päris amet ja selliseid päevavargaid tegelikult vaja ei ole. Psühholoogid ja psühhiaatrid on ilmas olemas.
Niisamuti on traditisooniline abielu üks mõtetuvõitu asi.
Abielude haldamine tuleb anda puhtalt äriregistri hallata. Abiellugu siis kes kellega tahab. Ainuke ratsionaalne põhjus abiellumiseks on maksusoodustused, kõik see ülejäänud jutt on lihtsalt imalavõitu iba.

Ehh totu
10 kuud tagasi
Reply to  eksole jah

milline maksusoodustus? Aa jah see algul näiline, aga lahutus? Suur enamus lahutab mingil ajahetkel. Minuarust pole ametlikku abielu üldse vaja. Milleks? Inimene tahab teisega koos olla, siis nad nii ongi

kes
10 kuud tagasi

see ikka tahab kukki paaritada

Haanjamiis
10 kuud tagasi

Ainuke võimalus seista vastu jätistele.

Tom naabermajast.
10 kuud tagasi

Kus on sõnavabadus???

Lugeja
10 kuud tagasi

Loomulikult võivad. Keegi ei saa seda kohustada, sest vaimulikul puudub riigiga töösuhe. Seejärel on igal usklikul paaril võimalus kas piirduda ainult laulatuse kui usukombe täitmisega, või astuda perekonnaseisu ameti kaudu ka juriidilisse abiellu.

Lääne Elu
10 kuud tagasi

Tsensuur toimib täiega, kommentaare kustutatakse hoolega.

Alm K
10 kuud tagasi

Jah loo feissbuuki toetusrühm: usun kaiat .:)))))

moraal
10 kuud tagasi

riigikogus istub praegu nii mõnigi , kes vene aega kiitis ja moskva ees kummardas…Et las nad istuvad edasi aga sportlasi ja muusikuid mõistame hukka? kas see on normaalne?

Ehh mis
10 kuud tagasi
Reply to  moraal

Peaks kiitma hoopis?