Haapsalu Rado sai Michelini tiitli

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu Rado. Foto: arhiiv

Ainsa Haapsalu restoranina sai Michelini poolt äramärgitud Posti tänaval asuv Rado restoran.

Möödunud aastal sai tiitli Haapsalu restoraniga identne Tallinnas asuv restoran. Restorani omanik Triinu Tapper on öelnud, et Haapsalu restoran on Tallinna restorani väike õde.

Michelin Guide Estonia 2023 soovitab kokku 34 restorani. Kõrgeima tiitli, kaks tärni sai restoran 180° by Matthias Diether. NOA Chef’s Hall sai ühe tärni, kuus restorani on Bib Gourmands tunnustusega ja kaks rohelise tärniga tunnustatud.

Noa Chef’s Hall kuulub Siigur Restoranide alla, kes peab ka Haapsalus kuursaali.

​„Tänu eelmise aasta avaväljaandele avastab üha rohkem inimesi peidetud aardeks peetud Eesti kulinaarset maastikku – ja meil on hea meel, et teine väljaanne uuendab ja laiendab algset valikut. Riigis on väga ahvatlev valik erinevatest restoranidest ja siin võib kiidelda paljude oskuslike ja ambitsioonikate kokkadega, kes kasutavad kohalikku toodangut täiel määral. Praegu on suurepärane aeg neid restorane külastada, saamaks osa mitmekesisest ja kasvavast gastronoomilisest maastikust, mille kvaliteedimärgiks on restorani 180° by Matthias Diether tunnustamine,“ ütles Michelini restoranigiidide rahvusvaheline direktor Gwendal Poullennec.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
46 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
keda
10 kuud tagasi

kotib

Zenka oled v?
10 kuud tagasi
Reply to  keda

Neid, kes selle alaga tegelevad. See annab ärilise eelise nende ees, kes lihtsalt alles alustavad. Raha on selle nimi, rohkem raha ja rohkem hüvesid.

eneseimetlejad
10 kuud tagasi
Reply to  Zenka oled v?

võta üks ja viska teist, eestlane tahab pekikastet ja kartulit, võõramaalased ei pea siin oma maitsetega keksima

pss
10 kuud tagasi
Reply to  eneseimetlejad

seljankat ka tahab, aga sööma minek ei ole kohustuslik. Sellest võiks aru ikka saada ju. Jääb selline mulje, et kui restoran sai tunnustuse, siis kohe hakatakse maha tegema ja nõudma pekikastet. Tee endale pekikaste, keelab keegi või arvad, et miilits tuleb ukse taha ja sunnib sind minema sitikaid sööma restorani? Lausrumalus ju. Kui ei meeldi ära reageeri üldse, jätka oma teed. Sobib?

: (
10 kuud tagasi

Ei saanud ju tärni ,ainult ära märgiti!

need
10 kuud tagasi

epukohad mõeldud jevrokülvivolininike palgaga seltsimeestele, karikaturist GORI oskas selliseid pilgata, näiteks tuntuim, härra, mitu korda te päevas sööte, mitte kordagi, aga see eest öösel kümme korda

Euroopalik maitse on kohustuslik
10 kuud tagasi

Lugupeetud ”rahvusvaheline direktor Gwendal Poullennec” jälestab hapukapsast ja verivorsti, muutub näost kaameks, kui näeb sülti ja seajalgu….. vägisi tahetakse ka meie toitusid selle perversse kamba poolt meile keelata.

Küsimus
10 kuud tagasi

Mis kärbes teid hammustas?

Seapraad
10 kuud tagasi
Reply to  Küsimus

Menüüs on ka putukatest krõbe magustoit, head isu!

ohh
10 kuud tagasi
Reply to  Seapraad

Palun, ärge sööge putukaid, kui viimaseid uuringuid lugeda, siis see pole mitte inimese söök nagu ennemalt väideti, et kõva valguallikas jne. Sitikas hoopis äkki isegi kahjulik, kui palju süüa. Vot mis välja tuleb

Hellat
10 kuud tagasi
Reply to  ohh

Sööge aga kõike mis liigub. Peaaegu kõik kõlbab ka süüa

Abc
10 kuud tagasi

Jah tiitel on. Aga miks ma täna kell 14 sinna sisse oma külalisega ei pääsenud??!!

Alm K
10 kuud tagasi
Reply to  Abc

Ette tuleb broneerida appikene, keeruline?

Abc
10 kuud tagasi
Reply to  Alm K

Et,kui tahan sööma minna,tuleb ette broneerida?? Ei ole kuulnud,et Teeles,Müüri ääres või Laternas seda peab tegema?
Maxima poe külastamiseks peab ka ette broneerida?

Baarmen
10 kuud tagasi
Reply to  Abc

Lol! Restorani peab alati laua broneerima!

Bimbo oled
10 kuud tagasi
Reply to  Abc

Kui sa lähed Michelini tähe restorani ja ootad sealt sama teenindust kui külapubist, see on üsna naiivne lootus

einojah
10 kuud tagasi
Reply to  Abc

Õgimist ei ole vaja üle tähtsustada ja meelelahutuseks muuta. Kui sööma tahad minna, siis mine Uuemõisa konsumisse- seal on hea toidukoht, kiiresti ja odavalt saab kõhu täis. Väga paljud michelini rehvide kasutajad käivad seal söömas.

Zenka oled v?
10 kuud tagasi
Reply to  einojah

Ooot, miks ei ole vaja? Kenasse restorani söömaminek ongi ju meelelahutus, iga päev ei vii sinna oma kaaslast või kedagi sööma. MIna teen seda küll korra nädalas, kaasa paneb end ilusasti riide, kõigil on hea tuju, restos maitsev söök, väike söögialune jne. Mis sa oled mingi töll või, et ei saa aru asjadest, pole kasvatust kodus olnud? See pole üle tähtsustatud, vaid vahelduseks argielule endale ja kallitele inimestele vahelduse pakkumine. Mats vist

taevake
10 kuud tagasi
Reply to  Abc

kas need nimetatud on siis restoranid?

Luisa
10 kuud tagasi

Külastasin juhuslikult Nõmmel asuvat söörikukohvikut, kus olid niiöelda nõukaaegsed söögid ja kui maitsvad – maksakaste erinevate lisanditega ja peedisalatiga, magustoidud, mida sai vaid kunagi ammu. Seal olid kõik toidud justkui minevikust. Suurepärane kogemus, sellist kohta oleks vaja ka Haapsallu. Ma ei ole Taxi pubis käinud, ehk on sel ka midagi sellist, kuid selle kohvikuga sain hea nostaligaelamuse.

Jah
10 kuud tagasi
Reply to  Luisa

Ma vist isegi nägin teid seal. Hakkasin just lahkuma, kui te tulite.

Pole
10 kuud tagasi

antud artikli teema

Mart the Part
10 kuud tagasi

Uhke uhke, aga krt, keegi võiks ka tava inimesele korraliku söögikoha teha…

Babyback, Mac BBQ vms, kus saab kõhu korralikult täis ja teenindus nauditav… Haapsalus sellist kohta lihtsalt ei ole, kuhu sööma tahaks minna..

....
10 kuud tagasi
Reply to  Mart the Part

Tee ära!

Küsimus
10 kuud tagasi
Reply to  Mart the Part

Babyback, Mac BBQ, nii Eesti tavainimesele mõeldud nimed… või kes on tavainimene?

noorem
10 kuud tagasi

põlvkond ei tea üldse milline restora välja nägi/näeb ja mis seal tegelikult toimus ja mis sundis inimesi kõrtsu ukse taga tunde sisselaskmist ootama. legendaarne lagle ja ka kaubamaja resto

mustronk
10 kuud tagasi
Reply to  noorem

Võta pingike kaasa ja mine hakka heietama sellest nõmedast ajast nende uste taga istudes

kummipuu
10 kuud tagasi
Reply to  mustronk

siis inimesed tungisid restodesse, sest resto oli resto, peopanemise koht, aga mitte mingi tilulilu kokkade autahvel

mustronk
10 kuud tagasi
Reply to  kummipuu

Tunglemine oli kuna polnud piisavalt restosi ja baare. Sisse said need kes rohkem maksid ja lömitasid uksehoidjale. Kvaliteet oli tõesti kõrgem tase kilost kohvioast ei suuda tänasel päeval keegi sadat liitrit kohvi keeta…

lömitatakse
10 kuud tagasi
Reply to  mustronk

kõige välismaalise ees ja õnneks need tärnid ei kõlba süüa

elanik
10 kuud tagasi

See on väga uhke, kuid raha piisab kartulite heeringaga : hinnad tõusevad, maksud tõusevad, varsti hakkame elada nagu nõukogude okupatsiooni ajal..((

Heeringas
10 kuud tagasi
Reply to  elanik

Nõukogude okupatsiooni ajal võrdlus ei päde siinkohal kuidagi. Ja kartul ja heeringas on väga maitsev kooslus. Kust te kõige paremat heeringat ostate? Minu jaoks on selle leidmine alati õnnemäng.