Kaisukarud kuulutavad HÕFFil ükssarvikutele sõja

Lääne Elu

info@le.ee

„Ükssarvikute sõda", režissöör Alberto Vázquez. Foto: kaader filmist
„Ükssarvikute sõda”, režissöör Alberto Vázquez. Foto: kaader filmist

„Bambi” ja „Tänapäeva apokalüpsis” kohtuvad. „Kannibalide holokaust” Bambi juures metsas.

Hispaania režissööri Alberto Vázquezi animafilm „Ükssarvikute sõda” inspireerib ja laseb fantaasial lennata. Kes tahab seda šokeerivat rümbarebu näha, peab tulema Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalile – täna on võimalik viimast korda osta HÕFFi pass soodushinnaga.

Armsad kaisukaruvennad Azulín ja Gordi astuvad sõjaväkke, et hävitada maagilises metsas elutsevad ükssarvikud.

Kasutades lastepärast pildiesteetikat, süsimusta huumorit ja rupskiooperlikku vägivalda, võtab autor ette teekonna pimedusse südamesse kurjuse lätete juurde – iseäranis aktuaalseks muudab selle Ukrainas jätkuv sõda.

Mitmes riigis alla 18-aastastele keelatud film on linastunud kõige mainekamatel anima- ja fantaasiafilmide festivalidel ja võitnud Hispaania filmiakadeemia aasta parima animafilmi auhinna.

Lisaks täienes HÕFFi kava USA režissööri Ti Westi uue õudusfilmiga „Pearl”. Sama autori menuka rapperi „X” eelloos unistab särasilmne Pearl 1918. aastal ühes Texase rantšos kuulsusest ja on valmis selle nimel korda saatma kõike. Peaosas Mia Goth.

„Nad [Ti West ja Mia Goth] teavad, kuidas vaatajaga mängida… enne kui torkavad noa meile rindu ja hakkavad seda keerama. Kõigepealt olin ma võlutud, siis häiritud ja lõpuks nii rahutu, et ei suutnud uinuda. Aga vaatamata ei saanud kah jätta,” hüüatas pärast linastust ei keegi muu kui vanameister Martin Scorsese isiklikult.

Film esilinastus mullusel Veneetsia festivalil ja on võitnud nüüdseks mitu auhinda.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival toimub 28.-30. aprillini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Aru ma ei saa
1 aasta tagasi

miks meil pressitakse lastele peale vägivalda ja õudust sisaldavaid filme? Miks üldse on vaja seda õudusfilmide festivali? Elu liiga hea või? Vaadake telekast mis Ukrainas toimub kui olete nii verejanulised ja laske lastel olla lapsed ilma igasuguste õuduste ja tillu-lillu juttudeta!