Riina Solman: miks rebib president Kaljulaid noorte ees „õmblusteta ühiskonda“ katki?

Lääne Elu

info@le.ee

Riigihalduse minister Riina Solman

Riina Solman, Isamaa aseesimees

Presidendiametis Roosiaia külaliste kuuldes „õmblusteta ühiskonnast“ rääkinud Kersti Kaljulaid kõneles hiljuti ÜRO eestkõnelejana koolinoortele, et peab osa Eesti ühiskonda „keskaegseks“.

Läänemaa ühisgümnaasiumi noortega vestlemas käinud Kaljulaid rääkis ausalt ja avameelselt, kuidas ta on rahul valimistulemustega ja liberaalse pöördega (Lääne Elu, 16.03.2023). Ausus ja avameelsus on head omadused, ent suure osa ühiskonna vaadete häbimärgistamine koolinoorte ees ei ole endisele presidendile kohane ega õige.

Õmblusteta ühiskonda võib kirjeldada kui ideaali, kus eri ühiskonnagrupid ja -sektorid panustavad hoolimata erinevustest omavahelisse sujuvasse koostöösse ja ühiste eesmärkide saavutamisse. Sellest rääkis president Kaljulaid oma ametiajal pikalt ja laialt. Kuigi tema süda kuulus juba oma ametiajal liberaalsematele jõududele, siis õmblusteta ühiskonna juttu rääkides ta ikkagi vähemalt kuidagi üritas olla president kogu Eesti rahvale.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvan
1 aasta tagasi

Minu meelest pole presidenti üldse vaja, tal on väga väike osa täita riigi töös ja arengus, peale selle on see väga kallis institutsioon, pärast töölt lahkumist peetakse presidenti kui ka abikaasat surma lõpuni üleval, see on mõistusevastane.Praegu makstakse kolmele erus presidendile umbes 300 tuhat aastas, vat kuhu läheb raha.

NL-st
1 aasta tagasi

President peab olema rahva valitud,siis on ta president.

mõnele
1 aasta tagasi
Reply to  NL-st

piisab kui käputäis valib

maamees
1 aasta tagasi

Isamaa kaotas jälle valijaid, sest nende retoorika enne valimisi, kus loobuti odava populismi kasuks oma aadetest nt eesti keele ja migratsiooni teemadel, ei ärata usaldust. Varsti on põhimõttelageda Isamaa toetus alla 5%, ja ka Kaljulaid on ju Isamaa sünnitis. Tema on näidis kunagisest rahvuslikust allakäinud parteist.

vanaema
1 aasta tagasi

Pr.Solmaniga täiesti päri.Halvustada osa meie ühiskonda(eriti president) on väga häbiväärne.Ei ole ekre valija!

Sirje
1 aasta tagasi
Reply to  vanaema

Kersti Kaljulaidi küll ei sooviks riigi juhtivatele kohtadele ja isegi mitte Riigikogusse

need
1 aasta tagasi

majoneesi rahad laekuvad seenelisele ju brussakalist ja veel kaua aega kui libesteid propageerida

Selgrootu Isamaa
1 aasta tagasi

Libetis nimega Isamaa, heitis ühte vasakäärmuslike oravate ja sotsidega, halvustades samal ajal üleolevalt ja põlgusega EKRe-t. Nüüd tunneb Solman end äkki solvatuna ammu teada vasakäärmuslasest Kaljulaidi mulast, naeruväärne ja silmakirjalik paskvill.