Haapsalu linnavalitsus tegi Kiltsi teed ehitades vigu

Haapsalu Kiltsi tee ehitus sattus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi luubi alla juhuvalimi alusel. Foto: Malle-Liisa Raigla

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi auditi järgi rikkus Haapsalu linnavalitsus Kiltsi teed ehitades mitut riigihanke nõuet ja pidi osa toetussummast tagasi maksma.

Poolteist aastat tagasi alanud Kiltsi tee remondiks sai linnavalitsus riigilt miljon eurot, millele lisandus omaosalusena 316 000 eurot. Nii palju Kiltsi tee remont maksma ei läinud, algselt oli tee-ehituse maksumuseks koos projekti koostamise ja omanikujärelevalvega 1 165 000 eurot. Ehitushinna tõus küll kergitas tegelikku maksumust, 40 000 euro võrra, kuid Haapsalu linnavalitsus esitas ministeeriumile andmed, mille järgi läks ehitus maksma üle 1,3 miljoni euro.

Ministeeriumile esitatud dokumentides kajastati ka varasema tee-ehituse kulusid. Osa Kiltsi tee ehituseks mõeldud rahast kasutas Haapsalu linnavalitsus 2020. aastal Tallinna maantee ja Jaama tänava remondiks. Selle tõestuseks on auditis välja toodud Tallinna maanteed remontinud Lääne Teed OÜ 2020. aastal esitatud arve ligi 122 000 eurole, mille eest ettevõte ehitas sademevee kanalisatsiooni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
99 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaja
11 kuud tagasi

No tulge mõistusele! Linnavalitsuse uus projekt nagu puukuur.Meie linn on igaveseks rikutud, Posti tänav nagu õuduste unenägu. Halloo! Vaadake tänavaid, kus võimatu on sõita, majad lagunevad, rannad on või õigemini polegi. Haapsalu on ja oleks kui oleks võimu või peremeest, mis siin toimiks. Ma pole hädaldaja, olen appihüüdja, kes ei oska kusagilt otsast alata.

Novot
11 kuud tagasi
Reply to  Kaja

Ma räägin, oleks betoonist valanud maja ja klaasidega katnud või siis lasnamäe viiekordse paneelmaja projekti kasutanud. Poleks vaja olnud uut välja mõeldagi, seal rõdud ja värgid kõik olemas.

***
11 kuud tagasi

Ei noh, see küll nüüd häda, saaks aru kui oleks raha tasku pandud, aga läks vähemalt õigesse kohta.

To ***
11 kuud tagasi
Reply to  ***

Pandigi tasku. RHS rikkudes saadi preemiat mis on omastamine ametiisiku poolt

Lugeja
11 kuud tagasi
Reply to  ***

Õige see rahapaigutamise koht nüüd küll pole. Kellele seda uhket hoonet vaja? Vahepeal istusid ametnikud kodus ja kõik tööd said tehtud. Kui kodumajal värv kulunud või tapeet vananenud, remondime ju ära. Linna rahadega võib siis ka raskel ajal hakata uut maja ehitama. Ja mis saab vanast? Kellele seda enam vaja? Tekib järgmine tühi lagunev tondiloss. Neid juba Lossiplatsilgi piisavalt.

: )
11 kuud tagasi

Mäesalu lubas, et linnavalitsus on auditist omad järeldused teinud ja püüab edaspidi täpsem olla.

Vali Reformierakond
11 kuud tagasi

Kui rahvas annab toetuse jätkuvalt neid juba ammu röövima asunud tegelastele ilusate silmade eest, siis on hilisem oigamine enda rumaluse näitamine.

Erkki
11 kuud tagasi

Mis pistmist on ametnike lohakusel Reformierakonnaga? Ei kuulu need premeeritud sinna parteisse ega ükski teine linnavalitsuse liige

Lugeja
11 kuud tagasi

Kes sa oma tarkuses oled? Linnapea on juba ammu-ammu reformierakonnast välja visatud. Praegu pühib Hari.

To Malle-Liisa
11 kuud tagasi

Miks kaovad kommentaarid kus on antud vastutavate ametnike nimed välja toodud? Ootaks avalikult siia mu küsimusele vastust

Arusaad
11 kuud tagasi
Reply to  To Malle-Liisa

See pole see koht ju. Siin on jututuba, lorage niisama, ametlikumad pöördumised ikka ametlikku kanalit pidi eksju!?

To Arusaad
11 kuud tagasi
Reply to  Arusaad

Said ise preemiat, et kardad nimede välja toomist vä?

Arusaad
11 kuud tagasi
Reply to  To Arusaad

Ei saanudää, vöää. Aga siia on küll mõtetu mingeid üleskutseid ju kirjutada.

To Arusaad
11 kuud tagasi
Reply to  Arusaad

Näib küll et said ise ka füüri kuna nii leilis oled

: )
11 kuud tagasi
Reply to  To Malle-Liisa

Jah, Lääne Elu, pidage nüüd ikka vähe hoogu selle tulise kustutamisega. Kirjutage parem ise nii, et kommentaarium poleks ainus koht, kust asjast midagi teada saab ja artiklit ei ole enam õieti põhjustki lugeda.

: (
11 kuud tagasi
Reply to  : )

Üks korralik ajaleht võiks uurida,mis seal linnavalitsuses päriselt toimub,et linnakodanikud rahul pole.

To Elisa
11 kuud tagasi

Seega Vaksmann ja Aedviir. Miks huvitav nemad siis ei kommenteeri kui preemiat said…

Pss
11 kuud tagasi

Jube häda. Teed tehti korda ju. Mis tähtsust sellel on, kuidas!? Täitsa arusaamatuks jääb. Või olete kõik siin konkureerivad teedeehitajad, et selline hädakisa on? Oleks pidanud järelikult siis oskuslikult pakkumisi tegema, mitte pärast nutma. Õppige nõuka aegsetelt, kui ise ei oska! Kummaline jututuba.

To pss
11 kuud tagasi
Reply to  Pss

Millest sa aru ei saa? Oskuslik pakkumise tegemine oligi teistel aga selle pakkumise lasi linnavalitsus lihtsalt võita ja ebaausalt lõpetada.

Pss
11 kuud tagasi
Reply to  To pss

Te ei saagi aru, kuidas asjalood tegelikult käivad, miks ühed ettevõtted edukamad on ja teised ainult kaebusi esitavad. Just sellepärast, et ei saa aru, kuidas rattad liiguvad.

Imelik
11 kuud tagasi
Reply to  Pss

“kui korruptiivses kõrvaltegevuses tuvastatud toimingupiirangu või riigi-hangete teostamise nõuete rikkumise kuritegudes kasutab ametnik eraisikust või juriidilisest isikust kaasosalejat, siis nende puhul võib tegemist olla kuritegudele kaasaaitajatega.”

allikas- Kaitsepolitseiamet

Tahad sa sellest siin pikemalt rääkida?

Pss
11 kuud tagasi
Reply to  Imelik

No ja mis see sinu mure on, jäid ilma millestki või? Pikemalt. Jube tark targutaja, aga teemad nagu näed käivad ikka nii nagu mängureeglid ette näevad. Mis krdi kapo? Otsi pätti politseiülemuste seast, näed isegi, et kõikidel tasanditel käib sama niiöelda mäng. Lihtsalt ei mõista, et mis see sinusuguse asi üldse on? Jäid millestki ilma või misasi prset torgib? Ise valisid ju selle valitsuse ka, sellel veel suurem võim kõik salastada 75 aastaks, pole üldse mingit kobisemist kellelgi. Nii käivad mängud, aga sa irised mingi teeehituse kallal. Tobu ma ütleks.

Imelik
11 kuud tagasi
Reply to  Pss

Seda ma arvasingi, et lihtsalt üks mölapidamatusega tüüp, kes kujutab endale ette “kuidas skeem tegelikult käib”. Kui asja tõsidusest aru ei saa, kasuta juhust ja ole lihtsalt vait…. selmet siin oma “teadmistega hiilata”.

Pss
11 kuud tagasi
Reply to  Imelik

Väheusutav, et kedagi huvitab, mida sina arvasid.

Nipitiri
11 kuud tagasi

Kas selles pisikeses ja järjest mõtetumaks muutuvas, korrumpeerunud linnas midagi suudetakse õigesti ka teha. Kõigepelt see per*es pea tänav, nüüd Kiltsi tee, kindlasti on Tamme tn oma ka suudetud pekki keerata. Ootan juba huviga millega selle mõtetu linnakese rämps linnavalitsus millegiga jälle hakkama ei saa

eksole
11 kuud tagasi
Reply to  Nipitiri

vot jah, meil on siin demokraatia ja kõik võivad vangi panemist kartmata kõike ja kõige kohta öelda. Inimesd teevad ikka vigu, igal pool ja alati, vahest rohkem, vahest vähem. Ei ole Kiltsi teel ka otseselt häda midagi, auke pole, elu saab üsna normaalselt elatud. Tamme tänav ei ole päris kindlasti kohe hullem koht, kui enne remonti. Ja ka peatänavaga inimesed lõpuks harjuvad, häda pole seal mitte midagi. Ma isegi ei kujuta ette mis probleem sellega olla saab? Seal ei ole suuri poode, ladusid, tehaseid, kuhu on hirmsasti head ja siledat ligipääsu tarvis. Ja linnainimene üleüldiselt peab ennast harjutama rohkem jala… Loe rohkem »

To Eksole
11 kuud tagasi
Reply to  eksole

Antud juhtumit vaadates on ikka sedapidi, et võid igasugu sigadusi teha ja ei pea vangi panemist kartma.
Antud kaasuses on räige RHS rikkumine muide

K.s
11 kuud tagasi
Reply to  eksole

Seda ikka måletate et talv on linnavalitsuse arust “force majoure”??? Kuigi tegelikul oli vaja kõik need tööd lihtsalt omadele jopedele kantida..

Imelik
11 kuud tagasi
Reply to  eksole

Vabandust aga milline on Teie puue- “autoga sõiduteel sõitmine on labane ja lugupidamatu auto vastu”?

To Nipitiri
11 kuud tagasi
Reply to  Nipitiri

Ikka suudetakse õigesti teha- antud objektijuht võttis preemia vastu ja lasi jalga, nüüd peaks paremaks minema 😀

Nimi (vabatahtlik)
11 kuud tagasi
Reply to  Nipitiri

Suht “mõtetu” ila.

arvamus
11 kuud tagasi

Ükski ehitamine ei lähe nii nagu vaja oleks. Tallinna mnt. mõni aasta tagasi, peatänav, Kiltsi tee, midagi toimub Tammes, ega seegi õige ei tule, kui valmis, siis hädaldamine algab
Suur liikluskoormus Metsa tänaval on selle täiesti lõhkunud, kes süüdi, eks ikka Posti tn. mis põrutab nii, et proteeshambad vaevu suus püsivad ,Inimesed väldivad autodega peatänaval liiklemist, eks ikka põrutab ja raputab hullusti.

To Arvamus
11 kuud tagasi
Reply to  arvamus

Sama premeeritud seltskond lubas ja Tamme tänava tööde lõpetamise jätta kevadeks. Lisaks on uuel ja siledal tänaval vihmaga korralikud lombid, mis tähendab, et ka selle objekti puhul pole ametnikud oma tööd teinud

Kurb
11 kuud tagasi

, et Eestis on saanud normiks kritiseerida tegusaid inimesi. Pole siis ime, et Eestis elavate inimeste hinges valitseb kurjus ja viha. Soovitan, nn. tagantjärele targutajaid elada oma elu ja nautida saabunud kevatet! Elate õnnelikult oma elu lõpuni!

To Kurb
11 kuud tagasi
Reply to  Kurb

Tegusaid pole kritiseeritud. Kritiseeritakse neid, kes oma tööga hakkama ei saa ja linnale kulutusi ja kahju põhjustavad. Antud juhul 6k preemia pluss maksud pluss tagasimakstav raha

Nii on
11 kuud tagasi
Reply to  Kurb

Tundub jah nii, et ainult hädaldised ongi jäänud kodumaale, ülejäänud enamuses tegusaid on minekut tõmmanud, juhtivatel kohtadel veel on neid, aga tavainimesed, kes midagi ära tahavad teha on minekut teinud vist küll. Selline mulje jäänud lihtsalt iga artikli all kommentaare lugedes. Hädaldamine ainult

kah valija
11 kuud tagasi
Reply to  Nii on

Mitte hädaldamine, vaid kommentaarid õigete nimedega. Kahju, et mõned valijad elavad ikka veel omas mullis ja ei näe, mis ümber toimub.

Pss
11 kuud tagasi
Reply to  kah valija

Mis toimub siis?