Tetjana Himitš: snaiperite sihikul

Mariupoli ülikoolis ajakirjandust õppinud Tetjana Himitš on üks paarisajast Haapsallu jõudnud sõjapõgenikust. Foto: Malle-Liisa Raigla

Tetjana Himitš. Foto: Malle-Liisa Raigla

Läks pimedaks, kutsusin kõik tuppa. Süütasime küünlad. Olime kolmekesi köögis ja soojendasime end ühise hingeõhuga. Võtsin välja paar kuivkütusepala, panin väikese kausi tulele ja kui vesi keema läks, puistasin sisse külmkuivatatud riisi- ja juurviljasegu. See oli üks kiirtoidupakkidest, mille mu abikaasa oli ligi kuu aega tagasi poollagunenud Aasovi turult hankida saanud. Oli külm ja pime. Trepikojast kostis hooti jutukatkeid.

Pärast söömist läksime trepikotta, olime Ilonale seltsiks, kui ta suitsetas. Esimeselt korruselt kostis samme ja hääli. Inimesed läksid keldrisse ööbima. Seal oli soe ja harjumuspärane. Kõikjal olid küünlajalad ja improviseeritud õlilambid, tekid ja madratsid olid laiali laotatud. Meie korteris ei olnud soe – kraadiklaas näitas endiselt alla nulli.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments