Riigikogu valimiste eelhääletamisel osales 47,3 protsenti valijatest

Lääne Elu

info@le.ee

Valimised. Foto: Malle-Liisa Raigla
Valimised. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eile õhtul kell 20 lõppes e-hääletamine ja eelhääletamine jaoskondades. Kuue päevaga on riigikogu valimistel oma hääle andnud 456 860 hääletajat, mis moodustab 47,3 protsenti valijate üldarvust.

Eile õhtuks oli elektrooniliselt antud 313 514 häält, jaoskondades 143 346 häält. Kõige aktiivsemalt olid valimas käinud Hiiu maakonna valijad – 57,7 protsenti neist olid eilseks juba hääletanud. Tallinna valijatest oli oma hääle andnud 54,3 protsenti ja Tartu valijatest 57,5 protsenti.

2019. aasta eel- ja e-hääletamise perioodil andsid valijad kokku 346 409 häält – neist 99 177 pabersedelil ja 247 232 elektrooniliselt.

Lõplik e-häälte arv selgub täna hilisõhtul, sest pärast valimisjaoskondade sulgemist toimub topeltthääletamise kontroll. Oma e-häält on võimalik muuta veel ka pühapäeval jaoskonnas pabersedeliga hääletades. Kui valija on kasutanud mõlemat hääletamisliiki, jääb kehtima vaid valimisjaoskonnas pabersedeliga antud hääl.

Täna on valimispäev. 405 valimisjaoskonda üle Eesti on avatud kella üheksast hommikul kuni kella kaheksani õhtul. Valija pole enam seotud ühe kindla valimisjaoskonnaga ja saab oma valimisringkonna piires valida, millises jaoskonnas hääletamas käia. Valimisjaoskondade kohta saab rohkem infot kaardirakenduselt aadressil jsk.valimised.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Žürii
1 aasta tagasi

Öösel käisid 200 000 oravat hääletamas. Korraga. Kahtlane. Kahju 🙁

Kes
1 aasta tagasi

minevikku ei mäleta,elab tulevikuta.E.Savisaar:kuni on e-valimised,ausat resultaati loota pole.

Paavo
1 aasta tagasi

Juba nad teevad plaane,kes kellega käpad lööb.Võitja valib 2 koalisatsioonpartnerit,kes kärbivad rahva soovid,nagu Isamaa tegi.Just nagu alati…Tüss armetu lihtrahva arvel!