Skulptor Uku Sepsivart kutsus kaasautoriteks mesilased ja tihased

Andra Kirna

andra@le.ee

Uku Sepsivart ja Haapsalu kunstikooli direktor Marika Aedviir. Andra Kirna

Mullu täiskasvanud õppija nädalal kunstikoolis alguse saanud kunstiampsu idee sai veebruaris jätku. Seekord oli lõunase kunstisündmuse külaline Uku Sepsivart.

Kunstiampsud on Haapsalu kunstikooli südapäeval korraldatavad kunstisündmused – kohtumised kunstnikega, kus pakutakse ka pisut suupisteid, et huvilised saaks tühja kõhtu kartmata oma lõunapausi kunstniku kuulamisele pühendada.

Sepsivardi kutsusid kunstikooli õpetajad külla suuresti läinud aasta lõpul Haapsalu linnagaleriis toimunud näituse „Hernehirmutisel on inimese nägu” pärast, kus Sepsivart esines koos Hanna Piksarvega.

„Oskan rääkida ainult sellest, kuidas kõik on läinud, mida olen teinud,“ alustas Sepsivart, kes otsustas seni tehtut tutvustada slaidivaliku abil.

Kui lapseea joonistused, mida kunstnik ka kokkutulnutele näitas, välja arvata, alustas Sepsivart seiklusi Eesti kunstimaalilmas seinamaalingutega. „Niisuguste seinte peal, mis ei olnud justkui kellegi omad, kus tegevust ei piiratud, ega loominguliselt midagi ette ei kirjutatud,“ selgitas kunstnik. Ta maalis Tallinnas mahajäetud hoonete seintele. „Seal liikusid või ööbisid isesugused inimesed kriminaalsest maailmast, sain sellest valdkonnast inspiratsiooni,“ ütles ta ja tõdes, et niisugused vabad ja piiranguteta seinad on nüüd juba otsa saamas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments