Risti perearst lõpetab aprillis töö

Risti perearst Artur Anson. Lemmi Kann

Ristil perearstiteenust osutanud Medicum lõpetab aprilli lõpus Läänemaal töö ja ligi 1600 patsienti jäävad perearstita.

„Arsti ei ole,” põhjendas Ristil tegevuse lõpetamise Medicumi juht Tõnis Allik. Senine Risti perearst Artur Anson lahkub, sest asub õppima residentuuris.

Risti osavallavanema Rein Kruusmaa sõnul arsti puudumise põhjendus ei päde. „Meil on arst olemas ja oleme temaga väga rahul,” ütles Kruusmaa. Tema sõnul lõpetab Medicum Ristil perearstiteenuse osutamise hoopis ärilistel kaalutlustel, sest Kruusmaa teada arstil Ristilt lahkumise plaane polnud.

„Ristil teenuse lõpetamine oli Medicumi otsus,” kinnitas ka Risti perearst Anson. Ta lisas, et oleks Medicumiga Ristil töötamist jätkanud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mängija.
1 aasta tagasi

On ju selgelt kirjas et Medicum lõpetab töö , aga ekrekad ikka sogavad mingitest oravatest, vahet pole kes võimul on kui firma leiab et asi ei tasu ära siis pannaksegi putka kinni ja nii lihtne see ongi .

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Mängija.

To Mängija:
Medicum on äriettevõte. Miks tänini oli Ristil perearsti pidamine neile kasumlik aga enam mitte? Äkki huvituksid Risti tervisemaja viimase aastaringi elektriarvetest (maja on 100% elektriküttel)? Ja tule siis jälle siia kommenteerima, et ekrelased sogavad. Kogu Eesti elektriasjanduse on Uued Uudised ammu pulkadeks lahti võtnud. Ka ei peida nad oma kirjutisi maksumüüri taha. Loe tasuta ja kasuta mõistust.

kohalik
1 aasta tagasi

5 aastat tagasi kadus perearst Lihula mnt, otsiti üht ja teist, siiani ei ole kohtunud uue perearstiga, tekib küsimus, kuhu need rahad lähevad.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Üks tubli ja asjalik arst on see noor mees! Kahju et lõpetatakse tema töötamine siin. Artiklis on ju selgelt kirjas, et firma Medicum pole enam huvitatud Ristil teenuse osutamisest. Jälle üks maainimeste väljasuretamine sõna otseses mõttes!

To nimi
1 aasta tagasi

Tegelikult pole ka arst ise enam huvitatud Ristil töötamisest, sest läheb õppima ja pealegi saab parema koha uues perearstikeskuses Peetris. Nii on. Mida on Ristil kusagilt kaugelt tulijale pakkuda? Seal pole isegi elamispinda võtta kui keegi tahaks.

Kaja
1 aasta tagasi

Valige Reformierakond, nemad hoolivad!

Raamatupidaja
1 aasta tagasi
Reply to  Kaja

Jah, aga ainult enda rahakotist 🙁

Valgustus
1 aasta tagasi

Kas perearstid pole siis eraldiseisvad FIE-d? Kas perearst on Medicumi ori? Väga segane värk. Ja mis nüüd siis saab? Kas Risti elanikud hakkavad iga asja pärast Haapsallu EMO-sse minema? Või tuleb ära surra? See ajab juba täiesti marru, kuidas valitsus on aja jooksul oma idiootsete reformidega kõik asjad pekki keeranud!

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Valgustus

Täna veel viimne võimalus oma meelsust näidata ja valida ikka neid kes ” kindlalt käes ei hoia”…

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Valgustus

To Valgustus:
Perearst pole tõesti Medicumi ori, kuid on arste nagu Anson, kes mingil põhjusel ei soovi asutada või üles osta erapraksist. Samuti ei soovinud paljud proviisorid osta neile Refide apteegireformiga pealesurutud apteegiomandit. Osad inimesed tahavadki lihtsalt professionaalselt igapäevatööd teha, mitte jaurata erabisnise võlude-valudega.

Risti Rüütel
1 aasta tagasi

Arsti ei olegi igasse külla vaja. Ravisüsteem vajab samamoodi kokkutõmbamist nagu koolisüsteemgi.

Kaja
1 aasta tagasi
Reply to  Risti Rüütel

Täielikult nõus, palju on veel kärpekohti, aga ametnikke lisandub riigiaparaati aastas üle tuhande.

kaspirovski
1 aasta tagasi
Reply to  Risti Rüütel

3 liitrine purk veega ja kord nädalas teleka ette ning probleemid lahendatud

Eesti NSV
1 aasta tagasi
Reply to  Risti Rüütel

Igasse külla pole vaja kooli ja arstipunkti, aga igas külas peab olema Reformierakonna kontor.

sest
1 aasta tagasi
Reply to  Eesti NSV

nemad hoolivad, et küla kaoks