Haeska majapõlengus kahtlustab politsei süütamist

Lääne Elu

info@le.ee

Päästeauto. Malle-Liisa Raigla
Päästeauto. Malle-Liisa Raigla

Pühapäeva pärastlõunal põles Haeska külas lahtise leegiga elumaja, kahtlustatakse süütamist.

„Hetkel kahtlustame süütamist, muudmoodi see põlema ei saanud minna, kui kellegi kolmas käsi pidi mängus olema,” ütles Haapsalu politsei vanemuurija Vello Palmits.

Sama meelt on Palmitsa sõnul ka kannatanu. Praegu rohkem infot kriminaalmenetluse kohta Palmitsal pole, sest uurimine on alles värske.

Pühapäeval kell 15 sai häirekeskus teate, et Haeskas põleb elumaja, kus talvel tavaliselt keegi ei ela. Haapsalu komandopealiku Andres Kaljura sõnul oli päästjate saabudes maja täispõlemise faasis ja osa katust oli juba sisse kukkunud. „Ustest ja akendest oli tuli väljas,” ütles ta.

Kella 16.13 oli tuli lokaliseeritud, tehti järelkustutustöid ja otsiti tulepesi. Põleng kustutati lõplikult kella 17.33ks.

Põles palkmaja mõõtmetega 7×7 meetrit. Hoone hävis tules täielikult, püsti jäid vaid korsten ja seinad. Päästjate sõnul soodustas põlengu kiiret levikut väga tugev tuul. Ühegi teise hoone süttimise ohtu polnud.

Põlengut käisid kustutamas Haapsalu, Lihula, Risti ja Ridala päästjad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments