HÕFFi filmiklubi näitab „Väikest õuduste poodi”

Lääne Elu

info@le.ee

„Väike õuduste pood”. Foto: kaader filmist
„Väike õuduste pood”. Foto: kaader filmist

Ettevaatust, see film võib inspireerida! Nii ütleb filmirežissöör Sander Maran, kes tutvustab HÕFFi filmiklubi teisel üritusel, mis toimub 28. veebruaril kell 18.30 Haapsalu kultuurikeskuses, Frank Ozi filmi „Väike õuduste pood”.

„See on kindlasti üks mind enim mõjutanud filme ja absoluutne lemmik ka. Mäletan, et kui ma otsustasin selle kuskil 12 aastat tagasi pisut vastu tahtmist ära vaadata, ei suutnud ma uskuda, kui sisutihe ja naljakas ja pöörane ja ootamatu ja lihtsalt kvaliteetne see on.”

Pankroti äärel oleva lillepoe äri lööb õitsema, kui selle veidrikust müüja toob poodi oma eksootilise potitaime – paraku toitub see inimverest ja tema isu aina kasvab. 1986. aastal valminud muusikaline õuduskomöödia põhineb samanimelisel, ka Eestis lavastatud muusikalil, mille aluseks on omakorda Roger Cormani 1960. aasta film.

Pärast seanssi toimub Kahoot-mälumäng, mille küsimused tõukuvad nähtud filmist. Parimaid premeerivad HÕFFi ja PÖFFi toetajad.

Kord kuus Haapsalus koos käiva HÕFFi filmiklubi eesmärk on žanrifilmide kunsti populariseerimine ja vaatajate silmaringi laiendamine teoste kaudu, mida meie kinode repertuaarist üldjuhul ei leia. Ekraanile jõuavad filmid, mille on välja valinud Eesti filmitegijad.

Klubiga ühinemine on tasuta – selleks on vaja täita ankeet, mille leiab ürituselt või Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali koduleheküljelt.

Filmiklubi esimesel kohtumisel tutvustas Oskar Lehemaa filmi „Ehast koiduni”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Metsaelanik
1 aasta tagasi

Haapsalus on palju väikeseid õuduste poode, ega korralikku kaupa ei müüdagi eriti.

Kuulge!
1 aasta tagasi

Palun lõpetage see õudusfilmide jama! Kes niiväga just peab õudusi nägema, mingu Ukrainasse!